Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ville Kuosmanen Schildtin lukiosta edustaa Suomea kemian olympiajoukkueessa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Ville Kuosmanen Schildtin lukiosta edustaa Suomea kemian olympiajoukkueessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2015 klo 11:45
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Tiedote viestimille 26.5.2015

Schildtin lukiosta tänä keväänä kuuden laudaturin ylioppilaaksi kirjoittanut Ville Kuosmanen on valittu Suomen edustajaksi kemiaolympialaisiin. Kilpailu pidetään Bakussa, Azerbaidžanissa 20.- 29.7.2015.

Kemiaolympialaisissa kilpailevat lukioikäiset, joiden tulee sääntöjen mukaisesti olla alle 20-vuotiaita, eikä heillä saa olla vielä opiskelupaikkaa yliopistossa. Kilpailun keskeisin tavoite on rakentaa yhteyksiä eri maiden kemian osaajien välille sekä innostaa opiskelijoita kemian opiskeluun.

- Hauskaa, että pääsin mukaan. Tiedossa on todella kovatasoinen kansainvälinen kilpailu. Erityisen tasokkaita suorituksia odotan Kiinan, Venäjän ja Yhdysvaltain edustajilta, Ville Kuosmanen sanoo.

Hän lähtee matkaan yhdessä kolmen muun suomalaisedustajan kanssa. Kilpailu on kuitenkin yksilölaji.

Maailmalla erikoistutaan Suomea aiemmin

Lukioaikaiseen luonnontieteiden opiskeluun Ville Kuosmanen on tyytyväinen. Hänen mielestään opettajat tekevät erinomaista työtä.

- Erona muualle on se, että suomalainen lukio on todellakin yleissivistävä. Monissa maissa voi jo varhain keskittyä tiettyihin valintoihin, vaikkapa juuri luonnontieteisiin. Itseäni innosti mahdollisuus opiskella yliopistotasoinen kemian kurssi jo lukioaikana.

Ville Kuosmanen kertoo olleensa aina kiinnostunut luonnontieteistä. Kemiaolympialaisiin hänen reittinsä kulki ensin Matemaattisten aineiden opettajien liiton (MAOL) järjestämän alueellisen kilpailun kautta. Siitä hän eteni kansalliseen finaaliin, johon päässeistä kaikki halukkaat kutsuttiin erilliselle olympiavalmennusleirille. Olympialeirillä lopullinen joukkue valittiin valmennukseen osallistuneista.

Olympiavalmennuksessa valmennettavat muun muassa ratkovat 30 tehtävän paketin apunaan yli 1000 sivun englanninkielinen kemianalan teos. Valmennus rakentuu sekä luento- että laboratorio-opetuksesta.

Kemiaolympialaisilla on pitkät perinteet, sillä ne järjestetään jo 47. kerran. Mukana on 80 eri maan joukkueet. Järjestäjänä on kansainvälinen ICHO-organisaatio (International Chemistry Olympiad).

Lisätietoja
Ville Kuosmanen, puh. 050 595 7910
Katri Hirvonen-Huopana, opettaja, Schildtin lukio, puh. 040 341 4618

http://www.icho2015.msu.az/

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs