Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vieraskielisen korkeakoulutuksen laatu ja kilpailukyky valtakunnallisen seminaarin aiheena Seinäjoella

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Vieraskielisen korkeakoulutuksen laatu ja kilpailukyky valtakunnallisen seminaarin aiheena Seinäjoella

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 09:56
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen edustajat ympäri Suomen ovat kokoontuneet Seinäjoelle SeAMKin ja FINNIPS-verkoston järjestämään kaksipäiväiseen seminaariin pohtimaan vieraskielisen korkeakoulutuksen laatua ja kilpailukykyä.

Vieraskielisen koulutuksen kehittäminen edellyttää korkeakoulussa englanninkielisen tutkinto-ohjelman opettajien, opiskelija- ja hakijapalveluiden sekä kansainvälisten asiain henkilöstön ja hallinnon yhteistyötä - seminaarin runsas sata osallistujaa koostuukin edellä mainituista asiantuntijoista.

Ensimmäisen päivän paneeli herätti vilkasta keskustelua myös kuulijoiden joukossa. Menestyksekäs vieraskielisen koulutuksen toteuttaminen edellyttää korkeakoulun strategiaa ja johdon tukea koulutuksen kehittämiselle. Tarvitaan myös uusia menetelmiä opiskelijoiden ohjaukseen ja tukea ympäröivään yhteiskuntaan integroitumiseen. Tutkinto-ohjelman sisällön ja toteutuksen tulee olla myös aidosti kansainvälinen, ei riitä, että suomenkielinen ohjelma vain toteutetaan samansisältöisenä englannin kielellä. Tutkimusta vieraskielisen tutkintoon johtavan koulutuksen vaikutuksista sekä mm. näistä ohjelmista valmistuneiden työllistymisestä tarvitaan entistä enemmän. Suomalaisella koulutuksella on kysyntää myös ulkomailla ja vieraskielisestä koulutuksesta tulisikin kehittää vientituotteita kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoitumalla. Lopussa todettiin, että vieraskieliset tutkinto-ohjelmat toimivat perustana muulle kansainväliselle yhteistyölle kuten kaksoistutkinnoille, opiskelijaliikkuvuudelle ja koulutuksen viennille.

Seminaari jatkuu vielä tänään torstaina. Kaksipäiväisen seminaarin päättää Opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara Opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hänen aiheenaan on Suomen korkeakoulujen kansainvälistymisen nykytila ja tulevaisuuden haasteet. OKM on laatimassa tulevaisuusohjelmaa korkeakoulujen kansainvälistymiseen liittyen.

Suomen ammattikorkeakouluissa on käynnissä lähes sata vieraskielistä tutkintoon johtavaa ohjelmaa, joissa opiskelee suomalaisia ja ulkomaisia opiskelijoita. SeAMKissa vieraskielisiä tutkintoon johtavia ohjelmia on kolme, lisäksi kaksoistutkinto-ohjelmia on käynnissä kymmenen. Ulkomaisia tutkinto-opiskelijoita SeAMKissa on noin 200. Tämän lisäksi vaihto-opiskelijoita on vuosittain lähes 300. FINNIPS-verkosto on ammattikorkeakoulujen verkosto, joka järjestää mm. valintakokeita ulkomailla sekä markkinoi suomalaista koulutusta ulkomaisille hakijoille. Verkostoitumalla toimintaan on saatu lisää laatua ja samalla on säästetty resursseissa. FINNIPS-verkoston koordinointi on Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, ohjausryhmässä on myös SeAMKin edustus. 

http://www.seamk.fi/fi/SeAMK-Info/Ajankohtaista/Tapahtumat/Vieraskielisen-koulutuksen-kehittamispaivat------Days-of-International-Degree-Programmes-2014 

 

Lisätietoja: Helli Kitinoja, kansainvälisten asiain päällikkö, SeAMK, puh. 040-830 4101 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs