Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vesiatalouden asiantuntijoiden koulutus jatkuu SeAMKissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Vesiatalouden asiantuntijoiden koulutus jatkuu SeAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 14:22
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoella käynnistyy joulukuussa 2013 maaseudun vesitalouden täydennyskoulutus. Seinäjoen ammattikorkeakoulun aloitti  ensimmäisten joukossa Suomessa korkeakoulutasoisen oppisopimustyyppisen täydennyskoulutuksen. Tämä koulutusmuoto saa nyt jatkoa joulukuussa alkavana Maaseudun vesitalouden erityisasiantuntija -koulutuksena.

Tavoitteena  koulutuksessa on ottaa käyttöön uusin maaseudun vesitalouteen  liittyvä osaaminen. Koulutuksen aihealueina on esimerkiksi vesi- ja ympäristölainsäädäntö,    maa- ja metsätalouden vesitalous sekä  ravinnehuuhtoumat. Teemoista tulvavedet ja ristiriitatilanteiden hallinta ovat erityisen ajankohtaisia alan ammattilaisille.

- Pyrimme saamaan tietolähteet ja vesitalouden verkostoitumisen käyttöön työpaikalla, uudet käytännöt ja ratkaisumallit ovat opiskelun tavoitteena, kertoo koulutuksen koordinaattori lehtori Antti Väätäinen.

Yhteiset teemapäivät sekä opiskelu omassa työtehtävässä ovat keskeisiä oppimismuotoja.

- Huippuasiantuntijoiden käyttämisestä teemapäivien kouluttajina on hyviä kokemuksia aiemmasta vastaavasta koulutuksesta, kertoo ensimmäisen koulutuksen koordinaattori Sarita Ventelä.

Koulutus soveltuu laaja-alaista maaseudun vesiosaamista tarvitseville. Maa- ja metsätalouden neuvontajärjestöjen sekä kuntien ja oppilaitosten vaativissa tehtävissä tarvitaan laajaa ja verkostoitunutta osaamista. Koulutus tarjoaa yritys- ja hanketoiminnan vaatiman hyvän tilannekuvan maaseudun vesitalouden ajankohtaisista aiheista.

Oppisopimustyyppisen 30 opintopisteen koulutuksen rahoittaja on  Opetus- ja kulttuuriministeriö. Hakuaika päättyy 3.11.2013.

Koulutukseen voi tutustua osoitteessa www.seamk.fi/vesitalous.

Katso myös koulutuksesta kertova video http://youtu.be/GmqM-VluVi4

 

Lisätietoja

Sarita Ventelä 040 680 7110 sarita.ventela(at)seamk.fi

Antti Väätäinen 040 680 7191 antti.vaatainen(at)seamk.fi

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs