Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Verkkotuutoroinnista apua uusien opiskelijoiden sopeutumiseen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Verkkotuutoroinnista apua uusien opiskelijoiden sopeutumiseen

Tiedote.
Julkaistu: 15.08.2011 klo 13:33
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Uudet korkeakouluopiskelijat ovat aloittamassa opintojaan Hämeen ammattikorkeakoulussa. Kesän aikana he ovat saaneet mieltä askarruttaviin kysymyksiinsä vastauksia verkkotuutoreilta.

Hämeen ammattikorkeakoulussa uudet korkeakouluopiskelijat aloittavat opintonsa 29.8.2011. Koulutetut opiskelijatuutorit ovat opiskelijoita vastassa jo ensimmäisenä päivänä. Tuutorit ovat opiskelijoiden vertaistukena sekä opastavat ja auttavat heitä tutustumaan ammattikorkeakoulun käytänteisiin. Tuutorit ovat keskeisessä asemassa uusien opiskelijoiden integroitumisessa opiskeluympäristöönsä ja uuteen elämäänsä korkeakouluopiskelijoina.

Uuteen opinahjoon siirtyminen sekä muuttaminen paikkakunnalta toiselle herättävät opiskelijoissa usein kysymyksiä, joihin halutaan vastauksia jo ennen opintojen alkua. HAMK ja Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO aloittivat keväällä 2011 verkkotuutoroinnin. Sitä varten perustettiin paikkakuntakohtaiset Facebook-ryhmät, joihin kutsuttiin kaikki syksyllä opintonsa aloittavat. Kansainvälisissä koulutusohjelmissa aloittavat opiskelijat kutsuttiin omiin Facebook-ryhmiinsä. 

Ryhmissä on kesän aikana jaettu tietoa opiskelusta ja opintoihin liittyvistä asioista. Tämän lisäksi ryhmässä olevat opiskelijat ovat tutustuneet keskenään, antaneet toisilleen vinkkejä asunnon hankintaan ja sopineet esimerkiksi kimppakyydeistä.

Ryhmissä opiskelijoiden kysymyksiin ovat vastanneet tehtäväänsä koulutetut verkkotuutorit sekä opiskelijakunnan henkilökunta.  HAMKO kouluttaa kaikki ammattikorkeakoulun tuutorit tehtäviinsä. Koulutuksia järjestetään aina peruskoulutuksista erilaisiin erikoistumiskoulutuksiin.


Lisätiedot:
Minna Judén, tiedottaja, Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO, 044 722 1003, tiedottaja@hamko.fi


 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi
p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs