Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vastaanottovirkailijat kilpailevat Messukeskuksessa

Taitaja2015

Vastaanottovirkailijat kilpailevat Messukeskuksessa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 15:16
Julkaisija: Taitaja2015

Tervetuloa Scandic hotelli Poriin, Turun Messukeskukseen Taitaja2015-tapahtumaan. Vastaanottovirkailija on uutena näytöslajina ja opiskelijat kilpailevat demohotellin vastaanottotiskillä erilaisissa tilanteissa. Miten opiskelijat ottavat erilaiset tilanteet haltuun, se kannattaa tulla katsomaan D-hallin kilpailuosastolle NL2.

 

Kilpailutehtäviä on valmisteltu kaksi vuotta, ja laji on saanut innostuneen vastaanoton eri ammattioppilaitoksissa eri puolella Suomea, kaukaisimmat finalistit tulevat Lapin matkailuopistosta. Suomessa laji on näytöslajina ensimmäistä kertaa, mutta euroopan tasolla jo kolmatta vuotta EuroSkills- kilpailuissa, kertoo lajivastaava Petri Hörkkö.

 

-    Kilpailu rakentuu sillä tavoin, että D-hallissa on osasto, johon on rakennettu hotellin aula, vastaanottotiski, ja siellä kuusi kilpailijaa käyvät läpi hotellin vastaanottotilanteita. Kilpailijoilla on mikrofoni, ja yleisö pääsee seuraamaan  miten kilpailijat selviytyvät eri tehtävistä. Paikalla olevat lajioppaat kertovat koulutuksesta ja kilpailutehtävistä halukkaille koko tapahtuman ajan. 

 

Tiistain aamupäivässä  opiskelijoiden kielitaitoa haastettiin englannilla ja rauman murteella. Asiakkaita on rekrytoitu sukulaisista, tuttavista ja ystävistä, kertoo toinen lajivastaava Pia Ruoho. Molemmat lajivastaavat kiittelevät kilpailijoita ja kilpailun hyvää henkeä. Kilpailijat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan. Ilmapiiri on rento.

 

Tuomareita on kuusi ja neljä heistä edustaa hotellialaa eri hotellibrändeistä. He havainnoivat palvelutilanteita, keräävät asiakaspalautteita sekä arvioivat kirjallisia tehtäviä kokonaisvaltaisesti.

 

Vastaanottovirkailijoita tulee hotelli-, ravintola- ja catering koulutuksesta, tarkemmin hotellipalvelun koulutusohjelmasta. Koulutus on laaja, ja lajivastaava Petri Hörkön mukaan koulutuksen jälkeen opiskelijat sijoittuvat hotelli- ja matkailualalla keittiöstä vastaanottoon.


Lisätietoja

Teksti ja kuvat Elise Koskinen 040 5636 258

 

Kuva1. Freija Häärä Turun ammatti-instituutissa antaa ajo-ohjeita asiakkaalle.

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs