Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäminen perjantaina 18.9.15

Lahden kaupunki

Varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen järjestäminen perjantaina 18.9.15

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2015 klo 16:35
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin varhaiskasvatus-, perusopetus- ja lukiokoulutuspalveluissa valmistaudutaan järjestöjen perjantain 18.9.2015 mielenilmaukseen ja poikkeustilanteeseen.


Peruskoulut ja lukiot Lahdessa toimivat mahdollisimman normaalisti


Tämän hetken tietojen perusteella peruskoulut ja lukiot Lahdessa toimivat perjantaina normaalisti. Lahden paikallinen opettajayhdistys OAJ on maanantaina päättänyt oman jäsenistönsä osalta, että Lahdessa virkasuhteiset perusopetuksen ja lukiokoulutuksen opettajat eivät osallistu mielenilmaukseen. Perusopetuksen koulunkäyntiavustajien tilanteen tiedämme, kun JHL:n Lahden paikallisyhdistys käsittelee mielenilmaukseen osallistumista tiistaina.  

Tiedossa on, että perjantaina julkinen liikenne ei toimi, joten oppilaiden kouluun tulemisessa voi olla ongelmia. Erityiskuljetukset ja tilausliikenne toimivat kuitenkin normaalisti. Jos mielenilmauksen syystä joku oppilaista ei pysty koulutyöhön perjantaina osallistumaan eikä kulkeminen ole mahdollista muulla tavoin, niin oppilailla on lupa olla poissa. Poissaolosta tulee ilmoittaa omalle luokanvalvojalle tai ryhmänohjaajalle. Wilman kautta oppilaalle tulee tieto tunneilla käsitellyistä asioista.

Lukiokoulutuksen osalta erityisen tärkeää on ennalta huolehtia ja varmistaa, että yo-tutkintoon osallistuvat järjestävät kyydit niin, ettei osallistuminen perjantaisen yo-tutkinnon kokeisiin vaarannu.

Tarkennusta vielä odotetaan kouluruokailun sekä muiden tukipalvelujen osalta. Mikäli perjantain ruokailua ei voida järjestää tai sille ei löydy kohtuudella korvattavaa tapaa, niin ateria voi olla normaalia kevyempi tai sitten kannattaa varautua koulupäivään omin eväin.


Vanhemmilta kysytään ennakkoon mahdollisuutta järjestää itse lapsen hoito

Varhaiskasvatuspalvelujen henkilöstöä on osallistumassa perjantaina 18.9.2015 järjestettävään mielenilmaukseen. OAJ:n Lastentarhaopettajien yhdistys on päättänyt osallistua perjantaiseen mielenilmaukseen. Päivähoitajat kuuluvat TEHYyn, jonka suosituksen mukaan jäsenet voivat osallistua mielenilmaukseen työajan ulkopuolella vapaaehtoisesti. Perhepäivähoitajien, ruokailun ja siivouksen tilanteen tiedämme, kun JHL:n Lahden paikallisyhdistys käsittelee mielenilmaukseen osallistumista tiistaina.  

On todennäköistä, että kaikkia päiväkoteja ei perjantaina voida pitää auki. Parhaillaan selvitetään henkilöstön poissaolojen vaikutuksia päivähoidon ja esiopetuksen järjestämiseen.

Tässä poikkeustilanteessa vanhemmilta kysytään ennakkoon mahdollisuutta järjestää itse lapsen hoito. Perjantain hoidontarpeesta pyydetään ilmoittamaan omaan hoitopaikkaan päiväkodinjohtajalle tai perhepäivähoidon ohjaajalle keskiviikkona 16.9.15 klo 12:een mennessä. Tämän ennakkoilmoituksen perusteella varhaiskasvatuspalveluista hyvitetään perjantain päivähoitomaksu.

Perjantain järjestelyistä tiedotetaan torstaina 17.9.15. Lähtökohtana on pitää päiväkoteja auki niin, että lapsille voidaan taata tarkoituksenmukainen ja turvallinen hoitopäivä.


Lisätiedot

Varhaiskasvatus-, perusopetus- ja lukiokoulutuspalvelut sekä päiväkodinjohtajat ja rehtorit huolehtivat ajantasaisen tiedon välittämisestä henkilöstölle ja koteihin sitä mukaa kuin varmaa tietoa on käytettävissä ja käytännön järjestelyt etenevät.

opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328
lukiojohtaja Heikki Turunen, puh. 044 7161330
päivähoitojohtaja Mika Harju, puh. 050 559 7901
toimialajohtaja Tiina Granqvist, puh. 050 383 6574

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs