Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vantaalla aloitetaan ammatillisten opettajien koulutus - ryhmä suuntautuu monikulttuurisuuteen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Vantaalla aloitetaan ammatillisten opettajien koulutus - ryhmä suuntautuu monikulttuurisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2013 klo 15:59
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun Ammatillinen opettajakorkeakoulu aloittaa ensi vuonna (2014) ammatillisten opettajien koulutuksen Vantaalla. 60 opintopisteen laajuiset opinnot tuottavat pedagogisen kelpoisuuden ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opetustehtäviin aikoville tai niissä tehtävissä jo toimiville.

Koulutus toteutetaan Laurea-ammattikorkeakoulun tiloissa Tikkurilassa.

Vantaalla käynnistyvä alueryhmä suuntautuu monikulttuurisuuteen ja sitä suositellaan maahanmuuttajataustaisille hakijoille ja monikulttuurisesta pedagogiikasta kiinnostuneille. Opinnot toteutetaan monimuotoisesti 1,5 vuoden aikana työn ohessa. Puolet lähipäivistä järjestetään HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun kotikampuksella Hämeenlinnassa, puolet Vantaalla. Lähipäiviä on keskimäärin kaksi kuukaudessa. Ryhmän opetuskieli on suomi.

Vantaan koulutusryhmään hakeudutaan ammatillisten opettajakorkeakoulujen tammikuisessa yhteishaussa 7.-24.1.2014. Ammatilliseen opettajankoulutukseen on hakukelpoinen pääsääntöisesti soveltuvalla korkeakoulututkinnolla (amk, ylempi amk, kandidaatti, maisteri) ja 3 tai 5 vuoden alakohtaisella työkokemuksella. Hakijoilta ei edellytetä aiempaa opettajakokemusta.

Monikulttuurisuuteen suuntautuvassa ammatillisessa opettajankoulutuksessa tavoitteena on syventää osaamista monikulttuurisessa pedagogiikassa ja lisätä ymmärrystä kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta sekä niistä erityishaasteista, joita eri kulttuuritaustaisten opiskelijoiden opettaja kohtaa.

Hämeen ammattikorkeakoulun yhteydessä Hämeenlinnassa toimiva Ammatillinen opettajakorkeakoulu on valtakunnallinen vaikuttaja osaamisen asialla. Päätehtävänä on kouluttaa ammatillisia opettajia, erityisopettajia ja opinto-ohjaajia sekä huolehtia ammatillisten opettajien täydennyskoulutuksesta. Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea.

Opettajakorkeakoulujen yhteishaku on 7.-24.1.2014. Hakulomake täytetään netissä, osoitteessa www.opekorkeahaku.fi.

Lisätietoja:

johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, puh. 040 587 8029
opetusjohtaja Leena Nikander, puh. 040 587 7028
opintojen ohjaaja Eveliina Grönberg, puh. 040 834 1177

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi.

www.hamk.fi/aokk

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs