Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valtakunnalliset AMK-päivät Turun Logomossa 14.-15.5.

Turun ammattikorkeakoulu

Valtakunnalliset AMK-päivät Turun Logomossa 14.-15.5.

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2013 klo 11:02
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turussa valtakunnalliset AMK-päivät tällä viikolla 14. - 15.5. 

Logomossa puhutaan koulutuksesta,
innovaatioista ja tulevaisuuden työelämästä

 

Turun ammattikorkeakoulu järjestää valtakunnalliset AMK-päivät Turussa.

Päivät kokoavat yhteen amkilaisia ympäri maata ja myös ulkomailta.

Päivien teemana on ”Innovaatiosilta Eurooppaan”.

 AMK-päivät 2013 avaa ministeri Christoffer Taxell ja päivien virallisena suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Päivien osallistujamäärä on noin 550 henkilöä ja mm. AMK-uudistukset tulevat puhuttamaan seminaarin väkeä.

Kutsumme median tiedotustilaisuuteen tiistaina 14.5.

klo 13.15 alkaen

Logomoon, saliin Move 1.

Mediatilaisuuden avaa Turun AMK:n rehtori Juha Kettunen.

– Teemamme ”Innovaatiosilta Eurooppaan” muistuttaa meitä ammattikorkeakoulun profiilista innovaatioiden edistäjänä, mikä kytkee meidät eurooppalaiseen yhteistyöhön, toteaa Kettunen.

Ministeri Christoffer Taxell kysyy puheenvuorossaan, miltä ammattikorkeakoulujen tulevaisuus näyttää. Ammattikorkeakoulujen ensimmäiset parikymmentä vuotta ovat nyt jo takana. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n tervehdyksen tuovat puheenjohtaja Markku Lahtinen, joka toimii myös Tampereen AMK:n rehtorina, sekä Arenen toiminnanjohtaja Timo Luopajärvi. He valottavat AMK-uudistusta ja puhuvat ammattikorkeakoulun tulevaisuudesta ja merkityksestä suomalaisessa korkeakoulukentässä.

Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden liiton  puheenjohtaja Mikko Valtonen kertoo  SAMOKin pyrkimyksistä edistää YTHS-palveluiden laajentamista koskemaan kaikkia AMK-opiskelijoita. Tämä varmistaisi korkeakouluopiskelijoiden yhdenvertaisuutta terveyspalvelujen osalta.

Työelämän tervehdyksen tuo puolestaan STX Finlandin Turun telakan henkilöstöpäällikkö Arto Helin. Hän antaa käytännön esimerkkejä siitä, mikä merkitys ammattikorkeakouluilla on työelämän kehittämisessä. Turun AMK:lla ja STX Finlandin Turun telakalla on jo pitkä yhteinen historia sekä opiskelijoiden harjoittelun ja opinnäytetöiden että alueellisessa kehittämisessä.

 – AMK-kentällä tapahtuu suuria muutoksia tulevan kahden vuoden aikana ja tähän muutokseen tarvitsemme innovatiivisia ratkaisuja, joista AMK-päivillä keskustellaan ja haetaan yhteisesti uusia toimintatapoja, sanoo päivien järjestelyistä vastaava, aluekehityspäällikkö Katri Salonen.

Logomon aulan näytöillä sekä tauoilla seminaaritilojen valkokankailla pyörii videoposterinäyttely, joka esittelee opetuksellisia innovaatioita Suomessa ja muualla Euroopassa. Videoposterikutsuun vastanneista tuotantoon valittiin 9 videoposteria. Voittaja palkitaan keskiviikkona AMK-päivien päätteeksi.

Tutustu ohjelmaan ja esiintyjiin: http://www.amkpaivat.fi/index.php/fi/

Ennen tiedotustilaisuutta toimittajat ovat tervetulleita lounaalle, joka tarjoillaan Logomon aulassa klo 12.40 alkaen

Lisätiedot:     

Aluekehityspäällikkö Katri Salonen, puh. 050 5985 678,

Projektikoordinaattori Sanni Rostedt, puh. 044 907 2056.

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs