Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valtakunnallisen Tämä toimii! -teknologiakilpailun Tampereen aluetapahtuma - alakoululaisten suunnittelemat lelut valloittavat TAMKin

Tampereen ammattikorkeakoulu

Valtakunnallisen Tämä toimii! -teknologiakilpailun Tampereen aluetapahtuma - alakoululaisten suunnittelemat lelut valloittavat TAMKin

Tiedote.
Julkaistu: 09.03.2015 klo 08:41
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tervetuloa Tämä toimii! -teknologiakilpailun Tampereen aluetapahtumaan keskiviikkona 11.3.2015 klo 9.30–14.00 Tampereen ammattikorkeakoululle, Kuntokatu 3.

                                             

Tämä toimii! -prosessi

Tämä toimii! -prosessi on toimintamalli Ihminen ja teknologia -aihekokonaisuuden toteuttamiseen alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille. Alkuvuoden aikana eri puolilla Suomea 10 000 alakoululaista on rakentanut neljän hengen ryhmissä liikkuvia ja leikittäviä leluja Tampereen LUMATE-keskuksen kouluille toimittamista materiaalipaketeista. Projektin aikana koululaiset ovat yhdistäneet eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti käytännön ratkaisuiksi.

Tuloksena on 2500 liikkuvaa lelua, niiden mainosta ja Tämä toimii! -prosessista kertovaa päiväkirjaa. Leluista koulut ovat valinneet edustusryhmän alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan, joita järjestetään 9 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Alueellisissa Tämä toimii! -tapahtumissa riittää ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja rohkeita luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

 

Tampereen alueellinen Tämä toimii! -tapahtuma    

Tampereen aluekilpailuun osallistuu 20 edustusryhmää Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueen kouluista. Tapahtumapäivän aikana eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle ja toisilleen. Aluetapahtuman voittajaksi valittu ryhmä jatkaa Tampere-talossa 5.5.2015 järjestettävään valtakunnalliseen loppuhuipentumaan.

Liikkuvien leikittävien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja opettajille mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Tapahtuman järjestäjä

Kilpailun toteuttaa valtakunnallisesti LUMA-keskus Suomi, marraskuussa 2013 perustettu suomalaisten yliopistojen LUMA-keskusten katto-organisaatio. LUMA-keskus Suomi on myös kilpailun päärahoittaja. Kilpailua koordinoi valtakunnallisesti Tampereen LUMATE-keskus.  Tampereen aluekilpailun järjestää TAMK.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja osallistuvista kouluista susanna.petajisto@tut.fi ja sanna.kivimaki@tut.fi.


Lisätietoja TAMKin aluetapahtumasta
Koulutuspäällikkö Ari Rantala, ari.rantala@tamk.fi, p. 040 726 1284


Katso myös www.lumate.fi/tamatoimii.

Liitteet:  Tämä toimii! -tapahtumapäivän ohjelma

                     

Liitetiedostot

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs