Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valmistuvat opiskelijat tyytyväisiä Centriaan

Centria-ammattikorkeakoulu

Valmistuvat opiskelijat tyytyväisiä Centriaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2016 klo 12:54
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijakyselyn tulokset kertovat, että opiskelijat ovat tyytyväisiä Centria-ammattikorkeakouluun. Valtakunnallisen kyselyn tulokset on julkaistu Opetushallituksen ylläpitämässä Vipunen-tietokannassa. Raportti sisältää tietoja ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijakyselyn tuloksista vuodelta 2015. Centria-ammattikorkeakoulusta kyselyyn vastasi 505 opiskelijaa.

Valmistuvat ammattikorkeakouluopiskelijat arvioivat ammattikorkeakouluopintojaan asteikolla 1-7. Suomen ammattikorkeakouluopiskelijoiden arviot ammattikorkeakouluista vaihteli 4,8­-5,2 välillä. Centria-ammattikorkeakoulu sijoittui kokonaisarvioinnissa kuudenneksi arvosanalla 5,1.

Kyselyssä oli kolmetoista eri osa-aluetta, joissa kussakin kymmenkunta kysymystä. Kokonaisuudet koskivat esimerkiksi opiskelutyytyväisyyttä, opintojen sisältöä, oppimisympäristöjä ja työelämäneuvontaa.

Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat arvioivat yhtä osa-aluetta lukuun ottamatta kaikki paremmaksi kuin keskimäärin ammattikorkeakouluissa. Parhaiten Centria pärjäsi muihin ammattikorkeakouluihin nähden työelämäneuvonnassa ja opinnäytetöissä. Opintoihin sisältyvän harjoittelun osalta Centria jäi hieman valtakunnan keskiarvon alle.

Yksittäisistä asioista Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat olivat tyytyväisimpiä siihen, että opinnäytetyö vahvisti heidän osaamistaan (arvosana 5,9), yhteistyö opettajien kanssa oli luontevaa (arvosana 5,8), opiskelijat saivat henkilöstöltä riittävästi tukea ja ohjausta opinnäytetyössä (arvosana 5,8) sekä ammatilliseen kasvuun (arvosana 5,8).

Lisätiedot:
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs