Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valkeakosken Summer Schoolin insinööri- ja tradenomiopiskelijat ratkovat paikallisten yritysten ongelmia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valkeakosken Summer Schoolin insinööri- ja tradenomiopiskelijat ratkovat paikallisten yritysten ongelmia

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2013 klo 15:31
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMKin Valkeakosken yksikön opiskelijat suorittavat parhaillaan kesäopintojaan ahkeroimalla yritysten tutkimus- ja kehittämisprojektien parissa. Yritykset ja yhteisöt ehtivät vielä tarjota uusiakin toimeksiantoja, sillä ”kesäkoulu” jatkuu elokuun loppuun saakka.

Kesäopintojen avulla opiskelijoiden on mahdollista vauhdittaa opintojaan, oppia käytännön työelämän toimintaa ja laajentaa yhteistyöverkostojaan. Valkeakosken kesäkoulun päävetäjinä toimivat Emmanuel Mautin ja Johnson Adeyemi, jotka ovat suorittaneet HAMKin Industrial Management -insinööritutkinnon ja jatkavat parhaillaan suomalaisten yliopistojen maisteriopinnoissa. Summer School -kokonaisuudesta vastaa Kristiina Ranta, tuotantotalouden ja Industrial Management -koulutusohjelman koulutusvastaava.

- Olemme koonneet kesää varten yhteistyöyrityksiltämme aitoja projekteja, joissa opiskelijat pääsevät osallistumaan yritysten käytännön ongelmien ratkaisuun toiminnan tehostamiseksi ja asiakaspalvelun parantamiseksi. Projektit voivat liittyä esimerkiksi toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen, tietojärjestelmiin, laadunvalvontaan, läpimenoaikoihin, tuotekehitykseen, toimittajien kartoitukseen, logistiikkaan ja markkinointiin (kuten yritysten kotisivut). Erityisesti modernit tietojärjestelmät ja niiden sovellukset ovat opiskelijoidemme vahvuusalueita, Kristiina Ranta toteaa.

- Yrityksille tarjoutuu tässä myös oiva tilaisuus saada haluamansa nopea intensiivinen kieli- ja kulttuuriperehdytys. Kesäopinnoissamme on näet opiskelijoita yhteensä kahdestatoista maasta Euroopasta, Aasiasta ja Afrikasta, joukossa myös suomalaisia. Opiskelijat voivat olla suureksi hyödyksi esimerkiksi yrityksen pyrkiessä tietyn maan markkinoille, sillä he voivat valmentaa yrityksen työntekijöitä alueen kulttuuriin, kieleen, markkinoihin, toimittajiin ja verkostoihin. Muutamia uusia projekteja voimme vielä ottaa, ja yhteistyötä on mahdollista jatkaa myös elokuun jälkeen, Ranta lupaa.

Valkeakosken kesäopintoihin osallistuu opiskelijoita yksikön englannin- ja suomenkielisistä koulutusohjelmista - automaatiotekniikasta, tuotantotaloudesta ja kansainvälisestä liiketaloudesta, joten laaja osaamis- ja kulttuurikirjo mahdollistaa uudenlaistenkin lähestymistapojen etsimisen. Osa opiskelijoista suorittaa työharjoitteluaan, osa tekee opinnäytetyötään ja loput opiskelevat Project Management -opintokokonaisuutta. HAMKin tiloissa Summer Schoolin yritysprojekteihin osallistuvilal opiskelijoilla on käytettävissään tietotekniikka ja -järjestelmät sekä laboratoriot.

- Opiskelijamme ja ohjaajamme ovat kansainvälisiä moniosaajia ja valmiina palvelemaan yrityksiä. Mikäli esimerkiksi yrityksenne tuotannossa, markkinoinnissa tai tuotekehityksessä on pullonkauloja tai muita haasteita, voimme kartoittaa niitä yhdessä ja mahdollisesti jatkaa kehitystyötä kanssanne. Koko tiimimme on käytössä. Parhaiten etenemme aloittamalla yhteisellä keskustelulla. Nopeimmin pääsemme alkuun, kun otatte yhteyttä minuun tai vastuuopettaja Kristiina Rantaan, Emmanuel Mautin rohkaisee.

--

Valkeakosken yksikön kesäopinnot ovat osa Hämeen ammattikorkeakoulun, Lahden ammattikorkeakoulun ja Laurea-ammattikorkeakoulun muodostaman FUAS-liittouman järjestämiä yhteisiä kesäopintoja.

Lisätiedot
Kristiina Ranta, p. 040 512 0648 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi
Emmanuel Mautin, p. 045 149 6966 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

 

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs