Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valkeakoskella avautuu opiskelijoiden sisustama Campus Center

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valkeakoskella avautuu opiskelijoiden sisustama Campus Center

Tiedote.
Julkaistu: 15.11.2012 klo 14:45
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Valkeakoskella HAMKin, Tietotien lukion ja Valkeakosken ammatti- ja aikuisopiston yhteiselle kampusalueelle on valmistumassa Campus Center, joka tarjoaa toimitiloja yrityksille. Tiloihin voi tulla työskentelemään päiväksi tai pidemmäksikin aikaa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan Campus Centerin tiloihin ja toimintaperiaatteeseen keskiviikkona 21.11.2012 klo 9.30 alkaen.

– Campus Center tarjoaa niin sanotusti matalan kynnyksen toimitiloja. Tänne on helppo tulla, vuokrata työtila tai vaikkapa neuvottelutila. Tietoliikenneyhteydet ja tulostusmahdollisuudet ovat kunnossa, ja yrittäjän käytössä ovat myös aulaemännän tai -isännän palvelut. Esimerkiksi aloittavan yrittäjän ei siis tarvitse heti olla tekemässä isoja investointeja omiin toimitiloihin tai koneisiin, kertoo Campus-yhteistyötä koordinoivan Trimola-hankkeen projektipäällikkö Janne Jokinen.

Campus Center on sisustettu opiskelijavoimin. Sisustusprojektia lähdettiin toteuttamaan viime keväänä Hämeenlinnassa HAMKin Visamäen kampuksella toimivan Konseptorin kautta. Konseptorin ideana on koota eri alojen opiskelijoita ja tarpeen mukaan myös työttömiä ja eri alojen asiantuntijoita projektitiimeiksi, jotka kehittävät esimerkiksi tuotteiden ja palveluiden prototyyppejä. Konseptori-hanketta koordinoi Innopark Programmes Oy.

Ei haluttu perinteistä koulu- tai toimistotilaa

VAAO:ssa sisustusalan ammattitutkintoa opiskeleva Kirsti Tyynelä ja HAMKin ohjaustoiminnan koulutusohjelmassa opiskeleva Maija Autio olivat mukana Campus Centerin sisustusta suunnitelleessa projektiryhmässä. – Campus Center -projekti kuulosti erittäin mielenkiintoiselta ja haastavalta julkisentilan suunnitteluprojektilta. Kun kyse oli omaan kotikaupunkiini tulevasta tilasta, en epäröinyt hetkeäkään lähteä tähän projektiin mukaan, Tyynelä kertoo.

Projektissa oli kaikkiaan viisi suunnittelijaa. – Pyrimme olemaan mahdollisimman tasavertaisia jäseniä, sen kummemmin roolituksia päättämättä. Nostimme kuitenkin projektin loppupuolella yhden suunnittelijan projektivastaavaksi, joka tiesi missä mennään ja joka myös keräsi budjetin, Autio kertoo projektin työnjaosta.

Campus Centerin ilmeestä haluttiin nuorekas, hauska, värikä, pirteä ja innostava. Sisustuksen piti olla erilainen kuin perinteisesti kouluissa tai toimistotiloissa.

– Luonnollisesti ideoita Campus Centerin sisustukseen tuli runsaasti. Suunnitteluprosessin aikana keskustelimme tilaajan kanssa avoimesti toiveista ja tarpeista Campus Centerillä sekä kävimme lävitse sisustussuunnitelman luonnoksia. Yhteinen sävel ja näkemys Campus Centerin väreistä, teemasta ja sisustuselementeistä ohjasi suunnittelua ja ideointia eteenpäin. Oli mukavaa huomata jo suunnitteluvaiheessa, että tilaajalla oli rohkeutta toteuttaa tavallista värikkäämpi sisustus, Tyynelä kiittelee.

Vaiherikas suunnitteluprosessi

Aution mukaan suunnitteluprosessi oli vaiherikas. Esimerkiksi projektitiimin suuruus sekä sijainti monella eri paikkakunnalla oli haastavaa. Antoisaksi Autio taas koki esimerkiksi keskustelut tilaajan kanssa ja suunnittelijoiden kesken. – Vuoropuhelu oli tärkeää ja erittäin antoisaa. Julkinen tila antaa yleensä mahdollisuuden villimpiin ideoihin kuin koti. Toisaalta tilan julkisuus toi myös omat haasteensa.

Tyynelä pääsi käyttämään projektissa VAAO:ssa opittuja taitoja. – Minulla on myös aikaisempaa alan koulutusta, joten työkalut lähteä tähän projektiin olivat hyvät. Campus Centerin erilaisten tilojen tilasuunnittelu, kalusteiden valinta, kalusteiden sijoittelut, värit ja valaistus olivat tärkeässä roolissa tässä projektissa. Neuvottelu- ja asiakastaidot olivat taas hyödyksi mm. kalustetoimittajan kanssa tapahtuvissa neuvotteluissa.

Suunnitteluprosessin loputtua Tyynelä on ollut mukana myös tilojen toteutusvaiheessa muiden VAAO:n sisustusalan opiskelijoiden kanssa.

Autio puolestaan on opiskellut sisustusta aikaisemmissa opinnoissaan sekä on myös sisustusassistentti. – Projektissa hyödyinkin varmasti enemmän niistä taidoista. Toki HAMKissa olen oppinut projekti- ja tiimiosaamisen taitoja sekä ohjaustoiminnassa eri materiaalien tuntemusta.

Suunnitelma heräsi henkiin

Sekä Aution että Tyynelän mukaan haastavaa projektissa oli sen toteuttaminen kesäloman aikana. Projektin suurimmaksi anniksi Tyynelä nostaa verkostoitumisen ja uusien suhteiden luomisen. Autio taas kertoo saaneensa projektissa laajan katsauksen julkisen tilan sisustussuunnittelusta ja siihen liittyvistä asioista: – Opin uusia asioita niin itse tutkimalla ja selvittämällä kuin myös projektiryhmältä. Hyvää projektissa oli sen monipuolisuus ja mahdollisuudet, hyvä yhteistyö tilaajan kanssa sekä tietysti se, että pääsi hyödyntämään omaa ammattitaitoaan.

– On mahtavaa nähdä, miten suunnitelmammme on herännyt henkiin. Campus Center tervehtii nyt uusia käyttäjiä kirkkailla väreillä ja hauskoilla yksityiskohdilla. Tilaajakin vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä, Tyynelä summaa.

Ainutlaatuista yhteistyötä

Trimola-hankkeen projektipäällikkö Janne Jokinen odottaa tilojen avautumista innolla. Hän ei ainakaan tiedä, että vastaavanlaisia tiloja olisi muualla: – Ideamme on se, että tässä yhteisellä kampusalueella on monen asteen opiskelijoita, joita yritykset voivat hyödyntää esimerkiksi erilaisissa projekteissa. Samalla opiskelijat saavat arvokkaita kontakteja työelämään.

– Oppilaitokset ovat erittäin sitoutuneita tähän toimintaan. Tavoitteena olisi, että tästä tulee malli, jota voidaan sitten hyödyntää muuallakin.

Lisätiedot
projektipäällikkö Janne Jokinen, p. 03 646 2622 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi
projektikoordinaattori Johanna Siuro, p. 03 646 2294 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs