Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Valamon kurssitarjonta laajenee

Valamon luostari

Valamon kurssitarjonta laajenee

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2015 klo 11:25
Julkaisija: Valamon luostari

Heinävedellä sijaitsevan Valamon opiston kurssitarjonta laajenee ja monipuolistuu. Perinteisten kurssien ohella tarjolla on monia uusia kiinnostavia kursseja, kuten Laulukurssi laulutaidottomille sekä Luonnonyrtit hyötykäyttöön.

Tulevana kesänä Valamossa järjestetään kolmisenkymmentä erilaista lyhytkurssia. Tarjonnasta löytyy esimerkiksi musiikkiin, kirjoittamiseen ja kuvataiteeseen liittyviä kursseja. Laulukurssi laulutaidottomille on yksi kesän uutuus. ”Se on tarkoitettu ihmisille, jotka ovat aina vähätelleet laulutaitoansa. Laulaminen ei kuitenkaan ole muita taitoja kummempi, sillä hyvällä ohjauksella ja harjoittelulla jokainen oppii.” kertoo opiston rehtori Kimmo Kallinen. Toinen toivottu ja odotettu uutuuskurssi on Luonnonyrtit hyötykäyttöön, joka toteutuu kesäkuun puolivälissä.

Nämä uutuudet ja opiston muu kesäkauden tarjonta esitellään juuri ilmestyneessä kurssiesitteessä. Myös ihmisen elämään, itsetuntemukseen ja parisuhteeseen liittyvät kurssit kuuluvat myös opiston kesäohjelmaan. Näille Valamon luostariympäristö tarjoaa oivalliset puitteet.

Kädentaitojen kursseilla puolestaan on mahdollisuus oppia kokonaan uusia taitoja tai kehittää entisiä. Esimerkiksi Valamon jalometallipajassa on mahdollisuus valmistaa eri materiaaleista koruja ja sormuksia tai tutustua taidevalun perusteisiin ja lyijylasitöihin.

”Kuvataiteessa opistomme on onnistunut saamaan opettajakseen yhden aikamme merkittävimmistä venäläisistä nykytaiteilijoista, Irina Zatulovskayan. Tällaista on harvoin tarjolla näillä leveyksillä”, Kallinen toteaa. ”Lisäksi meillä on tekstiilien kultakirjonnassa ja ikonimaalauksessa maailmanluokan mestariopettajajia, mistä olemme erityisen ylpeitä”.

Heinävedellä Valamon luostarin yhteydessä toimiva opisto täyttää ensi vuonna 30 vuotta.

Opisto tarjoaa vuosittain lähes 150 kurssia. Toimintansa alkuvaiheessa opisto järjesti useamman kuukauden mittaisia ortodoksiseen uskoon, ikonimaalaukseen ja luonnonmukaiseen viljelyyn liittyviä kursseja kansanopistojen perinteiseen tapaan. ”Nykyisin kurssit ovat lyhytkursseja ja niitä on ympäri vuoden. Ikonimaalauskurssit ovat edelleen suosittuja, samoin kiinnostavat kädentaitokurssit, esimerkiksi kultakirjonta- tai taide- ja kellonvalukurssit, joita järjestetään vain harvoissa paikoissa” kertoo Kimmo Kallinen. 

Askelia hiljaisuuteen

Luostariin liittyy hiljaisuus ja rauhoittuminen, ja myös kurssitarjonnassa on perinteisesti ollut retriittejä. ”Erilaisiin hiljentymiseen, hiljaisuuteen ja kuunteluun liittyviin matkailupaketteihinkin tuntuu olevan entistä enemmän kysyntää. Kiireisen arjen keskellä kaivataan hetken pysähtymistä,” toteaa Valamon luostarin myynti- ja markkinointipäällikkö Jaana Nykänen. ”Opiston kurssitarjontaan on lisätty uutena kurssina ”Askelia hiljaisuuteen”, joka kolmen päivän ohjatulla jaksolla tarjoaa mahdollisuutta herkistää aistejaan kuuntelun ja keskustelujen kautta”. 

 

Lisätietoja:
va. rehtori Kimmo Kallinen, p. 050 324 7585

Valamon opiston kurssiesite on luettavissa täällä

Liitetiedostot

Valamon munkkiluostari on ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus. Heinävedellä jo 75 vuotta sijainnut luostari ottaa vieraita vastaan ympäri vuoden. Nykypäivän ihmiselle luostarin levollinen ilmapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden rauhoittumiseen kaukana kaikesta kiireestä.

Valamon munkkiluostarin veljestö elää hengellistä yhteisöelämää, joka pohjautuu ortodoksisen kirkon askeesin perintöön. Vanhan perinteen mukaan luostarin tulee elättää itse itsensä. Nykyisin Valamon pääelinkeino on matkailu: luostarissa käy vuosittain kymmeniä tuhansia vieraita, ja kaikki matkailusta saadut tuotot käytetään suoraan luostarin ylläpitoon ja kehittämiseen.

www.valamo.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs