Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Väitös: Motivaatio uusien teknologioiden omaksumiseen heikkenee eläkeiässä

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Väitös: Motivaatio uusien teknologioiden omaksumiseen heikkenee eläkeiässä

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2014 klo 15:30
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Teknologiapolitiikan visioissa luotetaan ihmisten elinikäiseen oppimiseen. Tuore väitöstutkimus kuitenkin osoittaa, että eläkkeelle siirtyy aina uusia ikäluokkia, joita uusien teknologioiden jatkuva omaksuminen ei kiinnosta enää eläkeikäisenä.

Yhteiskuntatieteiden maisteri Noora Talsi havaitsi tutkimuksessaan, että teknologioiden käyttötaitojen ajatellaan kuuluvan työelämään. Nykyiset eläkeläiset ovat työikäisinä omaksuneet uusia teknologioita hyvinkin innokkaasti, mutta eläkeiässä motivaatio uusien laitteiden omaksumiseen heikkenee samalla, kun työpaikan tarjoama tekninen ja taloudellinen tuki laitteiden hankintaan loppuu.

Noora Talsi työskentelee tällä hetkellä Mikkelin ammattikorkeakoulussa projektipäällikkönä TKI-Osaajavalmennus –hankkeessa. Valtakunnallisessa hankkeessa kehitetään ja toteutetaan 30 opintopisteen laajuinen kokonaisuus ammattikorkeakoulujen tki-henkilöstön osaamisen vahvistamiseksi. Lisäksi Talsi valmistelee Mamkissa uusia hankkeita, joista yksi on ikääntyneiden digitaalisten valmiuksien parantamiseen tähtäävä hanke.

YTM Noora Talsin väitöskirja 'Kodin Koneet. Teknologioiden kotouttaminen, käyttö ja vastustus' tarkastetaan 7.3. Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnassa. Vastaväittäjänä on YTT Jari Aro Tampereen yliopistosta ja kustoksena professori Leena Koski Itä-Suomen yliopistosta.

Lisätietoja: Noora Talsi, puh. 040 648 5020

 

Itä-Suomen yliopiston väitöstiedote löytyy osoitteeesta

http://www.uef.fi/fi/vaitostiedotteet/-/asset_publisher/Fwk50MPXYy2q/content/7-3-motivaatio-uusien-teknologioiden-omaksumiseen-heikkenee-elakeiassa?redirect=http%3A%2F%2Fwww.uef.fi%2Ffi%2Fvaitostiedotteet%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_Fwk50MPXYy2q%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-2%26p_p_col_pos%3D1%26p_p_col_count%3D2

Väittelijän painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/vaitoskuvat

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs