Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vaikuttava esiintyminen lisää kilpailukykyä

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Vaikuttava esiintyminen lisää kilpailukykyä

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 13:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Esiintymis- ja myyntitaidon valmentaja Niina Sainius on ilokseen huomannut yritysten panostavan henkilöstönsä esiintymiskykyyn.

- Kansainvälisissä esiintymistilanteissa asiantuntijat kokevat olevansa liemessä entistä useammin. Paine pärjätä globaaleilla markkinoilla on kasvanut. Esiintymisvalmennusta on alettu arvostaa entistä enemmän, reilu kymmenen vuotta esiintymisvalmentajana toiminut Niina Sainius kertoo.

- Esimerkiksi eräs 1500 työntekijän suuruinen yritys halusi yhdenmukaistaa ja nostaa koko organisaationsa esiintymistaidon tasoa. Tavoitteena brändin vahvistaminen ja liikevaihdon kasvu. Kyseessä on pitkäkestoinen ja henkilökohtainen prosessi, Niina toteaa.

Tehosta myyntivoimaa

Suomalaiset esiintyvät perinteisesti vähäeleisesti ja vähän valmistautuneina ja tarjoavat tylsiä, ammattiterminologiaa tiuhaan viljeleviä esityksiä.

- Kyseessä on mielestäni vain ammattitaidon puute, johon ei ole osattu tarttua. Ulkomaan matkapäivien lisääntyessä esiintymisen merkitys on kuitenkin kasvanut ja tukea tarvitaan.

Taito lukea vastapuolen kehon kieltä ja vahvistaa sanomaa sanattoman viestinnän keinoin on monella täysin uusi ja tuntematon, hyödyntämätön taito.

- Asiakkaitteni myynti on noussut jopa 20% kun myyntitiimi on laitettu koulutukseeni. Olemme keskittyneet erityisesti sanattoman viestinnän oivaltamiseen ja tuotteiden esittelyssä tarvittaviin taitoihin, Sainius kertoo.

- Taito tehdä kauppaa moninkertaistuu, kun laittaa persoonansa peliin ja lukee asiakkaan sanattomat viestit, toiveet ja vihjeet, summaa Sainius.

Esiintymispeikon nujertaminen

Vaikuttava ja varma esiintyminen sekä arvostavan vuorovaikutuksen taito erottaa Sainiuksen mielestä huippu esimiehen, -myyjän tai -projektin vetäjän keskiverrosta arkisen työn ahertajasta. Joskus tarvitaan vain lukkojen avaamista.

- Olen valmentanut paljon asiantuntijoita, kokeneita konkareita, jotka välttelevät esiintymistä ja stressaantuvat pakollisista tilanteista. Esitysten pitäminen aiheuttaa suorituspaineita, Sainius toteaa.

- Jo kahden päivän intensiivivalmennuksella esiintymiskammoiset ihmiset johtajista kenttätyöntekijöihin ovat saaneet työkalut vapautuneeseen esiintymiseen, kertoo Sainius.

Oman persoonan vahvuuksien tiedostaminen ja niiden hyödyntäminen vaatii valmentajaa rinnalle.

Suositusten voima

Suositusten avulla asiakaskuntaansa kasvattanut Sainius on tullut tunnetuksi energisenä ja iloa pursuvana, persoonansa peliin laittavana haastajana, jolla on kyky koskettaa yhteisön tai yksilön kehitykseen tarvittavia kipupisteitä.

Sainiuksen yhtenä yhteistyökumppanina toimii yritysvalmennuksia tarjoava Intotalo Oy.

Intotalon toimitusjohtaja Ollis Leppänen tietää esiintymisen kuuluvan jokaisen yrittäjän arkeen.

- Yrittäjämme ovat vaatineet valmennuksille jatkoa, sillä heidän silmänsä ovat avautuneet valmennuksen vaikutukselle. Huippu-urheilijakin vaatii tukea päästäkseen tavoitteeseensa, Leppänen toteaa.

- Esimerkiksi esiintymisjännitys on iso riesa monille, joten uskon että Sainiuksella riittää töitä.

Hyvien yhteistyökumppaneiden arvo on yksin yrittävälle Sainiukselle korvaamaton. Toisaalta itsenäinen yrittäjä on asiakkaalle vaivaton kumppani.

- Valmennuksia voidaan kehittää yhdessä ketterästi. Ja asiakkaani tietävät aina kenet saavat kouluttajaksi. Vauhdikas ja iloinen tyylini antaa mahdollisuuden koskettaa huomaamattomasti kehitykseen tarvittavia kipupisteitä. Savolaisesta mielenlaadusta on ammatissani hyötyä, Sainius naurahtaa.

Esiintymisvalmennusta Facebookissa

Yhteydenotot: http://bit.ly/1gRmDMC

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs