Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vaihto-opiskelijat tyytyväisiä Centriaan

Centria-ammattikorkeakoulu

Vaihto-opiskelijat tyytyväisiä Centriaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 15:42
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelman arvioinnin tulokset on julkaistu ja Centria-ammattikorkeakoulu pärjäsi arvioinnissa erittäin hyvin. Arvion tekevät vaihto-opiskelijat, opettajat ja muut asiantuntijat, jotka antavat palautetta vaihtokokemuksistaan lukuvuonna 2014-2015.

Arvioinnin perusteella Suomi on ylipäätänsä hyvä kohdemaa vaihto-opiskelijoille, jotka kokevat saavansa erinomaista opinto-ohjausta. Maana Suomi sijoittui toiselle sijaille, kun mitattiin miten vastataan saapuvien opiskelijoiden tiedusteluihin. Suomi pärjäsi hyvin myös lähtevien opiskelijoiden mielestä, ja opiskelijat iloitsivat varsinkin siitä, että vaihtoapurahat maksettiin heille ajoissa.

Sama tutkimus antoi myös jonkinlaisen käsityksen siitä mitä opiskelijat ovat oppineet vaihtojen aikana – useimmat lähtevät opiskelijat ilmaisivat, että he ovat oppineet arvostamaan eri kulttuurien arvoja. He myös kokivat saaneensa lisää varmuutta heidän tulevaan uraansa varten.

Centria-ammattikorkeakoulu erottui joukosta tarjoamiensa opintojen osalta; opiskelijat ovat erittäin tyytyväisiä Centrian opintojen sisältöön. Centriasta vaihto-opiskeluun lähtevät opiskelijat puolestaan kehuivat Centriaa saamastaan tuesta vaihtoprosessin aikana. Vuonna 2015 Centriaan saapui 72 vaihto-opiskelijaa ja Centriasta lähti ulkomaille 76 opiskelijaa.

- Vaihto-ohjelmat ovat erittäin tärkeitä Centrialle ja niin prosessin kuin laadun pitää olla kunnossa. Tämä palaute on selvä merkki siitä, että kova työ, jota on vaihtojen eteen on tehty, on tunnustettu ja se tuntuu hyvältä, kertoo kansainvälisten asiain päällikkö Peter Finell. Hän muistuttaa, että sekä saapuvat että lähtevät vaihdot ovat yhtä tärkeitä Centrialle. Tutkimus osoittaa sen, että asiat toimivat hyvin Centriassa.

Lisätietoja:
kansainvälisten asiain päällikkö Peter Finell, peter.finell@centria.fi, 044 725 0012
kansainvälinen viestintäsuunnittelija Helena Eijsberg, helena.eijsberg@centria.fi, 040 808 6606

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs