Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vaasan yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu tiivistävät kauppatieteellisen alan yhteistyötä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Vaasan yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu tiivistävät kauppatieteellisen alan yhteistyötä

Tiedote.
Julkaistu: 24.02.2016 klo 11:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Vaasan yliopisto (VY) ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK) tiivistävät tutkimus- ja koulutusyhteistyötä kauppatieteellisellä alalla, erityisesti yrittäjyydessä. 

Yhteistyö tiivistyy kolmeen päälinjaan: tutkimus, koulutuspolut sekä palvelututkimus ja täydennyskoulutus.

Koulutusyhteistyössä siirtymistä koulutusasteelta toiselle halutaan tehdä joustavammaksi. SeAMKin tradenomitutkinnon antamat valmiudet siirtyä tiettyihin kauppatieteiden maisteriohjelmiin varmistetaan. Yliopiston ja ammattikorkeakoulun tutkinnot ja pääsykokeet pysyvät ennallaan. Ensimmäiseksi valmistellaan Seinäjoen yliopistokeskuksessa toteutettavaan Vaasan yliopiston Kasvuyrityksen johtamisen maisteriohjelmaan johtavat opintopolut.

Koulutuspolkuja luodaan erityisesti sellaisille aloille, joilla Etelä-Pohjanmaan yritykset tarvitsevat maisteritason osaajia. Opintotarjontaa parannetaan mm. opettajavaihdoilla, yhteisillä opintojaksoilla, digitaalisilla mahdollisuuksilla ja kesäopintomahdollisuuksien parantamisella.

Tutkimusyhteistyöllä tavoitellaan entistäkin tiiviimpää yritysyhteistyötä ja alueellista kehittämistä. Yhteistyössä ovat mukana Vaasan yliopiston EPANET-professuuriverkosto ja SeAMKin tutkijat, ja se pohjautuu jo käynnissä olevaan hankeyhteistyöhön.

Yhteistyömahdollisuuksia selvitetään myös kauppatieteellisen alan palvelututkimuksessa ja täydennyskoulutuksessa.

 

LISÄTIETOJA

Rehtori Suvi Ronkainen, VY, p. 029 449 8073
Rehtori Tapio Varmola, SeAMK p. 040 830 4100

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs