Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uutta puhtia myynnin ja hankinnan koulutukseen

Teknologiateollisuus ry

Uutta puhtia myynnin ja hankinnan koulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 08.08.2013 klo 09:48
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuuden yritykset ovat yhdessä Metropolian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa käynnistäneet yhteistyön myynti- ja hankintatoimen osaamisen lisäämiseksi.

Suunnitteilla on myynti- ja hankintaosaamisen perusteisiin paneutuva opintokokonaisuus, joka on suunnattu sekä tradenomi- että insinööriopiskelijoille. Kurssi sisältää yritysten näkökulmasta olennaisia sisältöjä, ja siihen on tarkoitus liittää vuosittainen hankinta- ja myyntiseminaari, joka toteutetaan yhdessä yritysten kanssa. Yhteistyössä ovat mukana mm. Flakt Woods Oy, Hakaniemen Metalli Oy, Kavika Oy, Meconet Oy, Outotec Oyj, Ovitor Oy, Sandvik Mining and Construction Finland Oy, STX Finland Oy, Trafotek Oy ja YIT Oyj.

Ammattikorkeakoulujen tutkinnonuudistuksen myötä koulut saavat päättää aiempaa itsenäisemmin laaja-alaisten koulutusvastuiden sisällöistä.

- Muutos mahdollistaa työelämälähtöisten osaamissisältöjen rakentamisen ja sisällyttämisen insinööritutkintoihin, toteaa projektipäällikkö Marjo Uusi-Pantti Teknologiateollisuus ry:stä.

- Myynti- ja hankintatoimen osaaminen ovat teknologiateollisuuden yrityksissä keskeisessä roolissa tulostavoitteiden saavuttamisessa. Koulutusta myynnin ja hankinnan ammattilaiseksi on kuitenkin tarjolla vähän, varsinkin teknistä myyntiä ajatellen. Onkin ilahduttavaa, että ammattikorkeakoulut ovat lähteneet yhdessä yritysten kanssa rakentamaan opintokokonaisuuksia, Uusi-Pantti sanoo.

Teknologiateollisuuden yritysten hankintatoimen osaamistarpeita ja koulutustarjontaa kartoittaneen selvityksen mukaan kasvavissa ja uudistuvissa pk-yrityksissä tarvittaisiin erityisesti insinöörejä, joilla on hankintoja ja myyntiä koskevat perustiedot.

- Myynti- ja hankintaosaamisen projekteja ollaan virittämässä myös Hämeessä ja Kymenlaaksossa, joten kaikki yhteistyöstä ja opiskelijoiden harjoitustöistä kiinnostuneet saavat mielellään olla allekirjoittaneeseen yhteydessä, Uusi-Pantti kehottaa.

Best Sellerissä kilpaillaan myyntitaidoissa

Nuorten osaajien myyntitaitoja testataan viidennen kerran Haaga-Helian ja Turun ammattikorkeakoulujen toteuttamassa Best Seller -kilpailussa keväällä 2014. Kilpailuun haetaan pääyhteistyökumppaniksi yritystä, jonka ratkaisua kilpailussa myydään. Yrityksiä toivotaan myös kilpailun arviointipaneeliin. Tilaisuus luo mahdollisuuksia myös rekrytointiin.

www.bestsellercompetition.fi

Lisätietoja:
Marjo Uusi-Pantti, projektipäällikkö, Teknologiateollisuus ry, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi, p. 040 145 8595

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs