Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusiutuvan energian ratkaisuja EU:sta Hämeeseen

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Uusiutuvan energian ratkaisuja EU:sta Hämeeseen

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 16:12
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen uusiutuvan energian tulevaisuus (HUE) -hanke järjestää kolmannet kestävän energian päivät Asikkalassa 27.10.2014 ja Lepaalla 30.10.2014. Tilaisuudet ovat samanaikaisesti hankkeen päätöstilaisuus. Ensimmäinen kestävän energian päivä järjestettiin joulukuussa 2012 Hämeenlinnassa, toinen viime vuonna Lahdessa.

Tänä vuonna seminaarien avainluennoitsijana toimii europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, joka valottaa EU:n energiapolitiikkaa ja vaikutuksia Suomeen. Euroopan unionin energiapolitiikka on valtavien haasteiden ja muutosten edessä. Energiapoliittinen toimintaympäristö kohtaa haasteita, jotka liittyvät niin energian jatkuvasti kasvavaan kysyntään ja energian saatavuuteen kuin ilmaston muutoksen tuomiin uhkakuviin. Energiapoliittisilla valinnoilla on suuri merkitys pyrittäessä kohti taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöllisten tekijöiden tasapainon edellyttävää kestävää kehitystä.

Lisäksi päivissä käsitellään Hämeen uusiutuvan energian tulevaisuus -hankkeen tuloksia, maaseuturahoituksen tilannetta sekä esimerkkeinä hyvistä käytänteistä Orimattilan kaupunkia ja Hattulan kuntaa.

Aamupäivällä ennen seminaaria on mahdollisuus tutustua päijäthämäläisiin ja kantahämäläisiin lämmityskohteisiin käytännössä. 27.10. kohteina ovat Oilon Oy, joka valmistaa polttimia ja polttojärjestelmiä, Villähteen päiväkoti, joka käyttää hybridilämmitysratkaisua, sekä Mikko Metsäkankaan tila, joka on haketta viljankuivauksessa hyödyntävä viljatila. 30.10. vieraillaan Kauppakeskus Tuulosessa, jossa on pellettilämmitys käytössä, Hattulan biolämpö Oy:ssä sekä Lepaan hakelämpölaitoksella.

Hämeen uusiutuvan energian tulevaisuus -hankkeessa edistetään lähilämpöratkaisuja Kanta- ja Päijät-Hämeessä. Kuntien, yritysten ja yhteisöjen päätöksenteon tueksi kootaan yhteen tarvittava tieto lämmitettävistä kohteista ja nykytilasta. Tämän jälkeen tarkastellaan mm. uusiutuvan energian eri vaihtoehtoja, voisiko lämmön tuottaa paikallinen lämpöyrittäjä ja kuinka nopeasti investointi uusiutuvaan energiaan voisi maksaa itsensä takaisin. Hanke myös järjestää tapahtumia ja retkiä, jolloin pääsee tutustumaan uusimpaan tekniikkaan ja kuulemaan käyttäjäkokemuksia.

Ilmoittautuminen Asikkalan tilaisuuteen 15.10. mennessä: http://bot.fi/jm1

Ilmoittautuminen Lepaan tilaisuuteen 15.10. mennessä: http://bot.fi/jm0

Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.

Lisätietoja       

projektipäällikkö Kaisa Halme, ProAgria Etelä-Suomi ry, puh. 040 147 6240

energia-asiantuntija Markku Lappi, ProAgria Etelä-Suomi ry, puh. 0400 497 638

koulutussuunnittelija Minna Palos, HAMK, puh. (03) 646 4252

www.proagria.fi/hue

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs