Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusia SM-mitalisteja TaitajaPLUS-kilpailusta

Taitaja2016

Uusia SM-mitalisteja TaitajaPLUS-kilpailusta

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 18:28
Julkaisija: Taitaja2016

Taitaja2016-tapahtumassa saatiin keskiviikkona kukittaa uusia SM-mitalisteja TaitajaPLUS-kilpailussa. Mitalit jaettiin lajeissa kiinteistönhoito ja puhdistuspalvelu. Kiinteistönhoidossa Keskuspuiston ammattiopisto saavutti kolmoisvoiton: kultaa voitti Tenho Savander, hopealle tuli Joel Ylivuori ja pronssimitalin sai Jori Manninen.

Puhdistuspalvelulajissa käytiin tiukka kilpailu kärkikolmikon järjestyksestä. Kultamitalin sai kaulaansa Anniina Kouhia Validia Ammattiopistosta, hopealle ylsi Koulutuskeskus Sedun Mari Kohtaniemi ja pronssisijan saavutti Oskari Pulkkinen Bovallius-ammattiopistosta.

Kiinteistönhoidon voittaja Tenho Savander, 23, opiskelee kolmatta vuotta Keskuspuiston ammattiopistossa. Kilpailusuorituksen jälkeen opiskelija ei uskonut voittoonsa.

- Tuntui, että oli huono suoritus, jännitti liikaa ja oli vaikea keskittyä. Oli myös ihan ufoja tehtäviä, Tenho kertoi viitaten kilpailun uuteen tehtävään, jota ei oltu etukäteen harjoiteltu.

Tuomareilta saatu positiivinen palaute antoi kuitenkin hiukan toivoa. Pisteissä voitto oli selkeä.

Puhdistuspalvelusta kirkkaimman mitalin saavuttanut Anniina Kouhia, 20, sai myös tuomareilta kiitosta rauhallisuudestaan ja hyvistä suorituksistaan. Tavoite oli päästä kärkikolmikkoon yrittämällä parhaansa.

- Tämä on hieno kokemus ja se merkitsee minulle tosi paljon, Anniina iloitsi.

Kuvat Skills Finlandin kuvapankista http://skillsfinland.kuvat.fi/kuvat/Taitaja2016+Seinäjoki/

Ammattitaidon SM-kisojen, Taitaja-tapahtuman, kilpailijat ovat ammattiin opiskelevia alle 20-vuotiaita tai kilpailuvuonna 20 vuotta täyttäviä.

Taitaja2016-tapahtuman Seinäjoella 10.–12.5.2016 järjestää Skills Finlandin kumppanina Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu. Taitaja2016 on avoin yleisötapahtuma, johon odotetaan 40 000 kävijää.

Ammattitaidon SM-kilpailut käydään 43 lajissa Seinäjoki Areenassa ja muilla suorituspaikoilla sen välittömässä läheisyydessä. Noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista oikeaa työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Tapahtumassa nähdään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun 9-luokkalaisille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs