Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusia katsastusmiehiä etsitään koko maasta

TTS Työtehoseura

Uusia katsastusmiehiä etsitään koko maasta

Tiedote.
Julkaistu: 31.05.2016 klo 12:13
Julkaisija: TTS Työtehoseura

– TTS:n ja A-Katsastuksen koulutusyhteistyöllä haetaan uusia katsastusammattilaisia


A-Katsastus Oy ja TTS Työtehoseura ovat aloittaneet valtakunnallisen yhteistyöhankkeen, jonka tarkoituksena on löytää ja kouluttaa uusia katsastajia A-Katsastukselle.”Eläköitymisen vuoksi tarvitsemme useita uusia katsastajia lähivuosina. Katsastukseen liittyvä lainsäädäntö muuttui muutama vuosi sitten. Myös henkilöauto-, raskaskalusto- ja autokorimekaanikot voivat ryhtyä katsastajiksi. Päätimme kokeilla koulutusvaihtoehtoa, kun sellaiseen tuli mahdollisuus. Valtakunnallisena ja luotettavana toimijana TTS valikoitui kumppaniksemme”, A-Katsastus Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja Andreas Åsvik kertoo.

Koulutusyhteistyössä kokeillaan mallia, jossa henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon suorittaneille tarjotaan mahdollisuus kouluttautua katsastajaksi ja saada samalla työpaikka.

”Katsastaja on asiantuntija asiassa, joka koskee meitä kaikkia. Työ on ihmiskeskeistä ja mekaanikon työhön verrattuna puhtaampaa ja fyysisesti vähemmän rasittavaa”, Åsvik toteaa.

A-Katsastuksella on laaja valtakunnallinen palveluverkosto, joka käsittää lähes 170 katsastusasemaa. ”Työpaikan vaihtaminen toiselle paikakunnalle onnistuu helposti, jos muutto tulee ajankohtaiseksi”, Åsvik lisää.

Valtakunnallinen kampanja

”Olemme erittäin mielissämme yhteistyöstä A-Katsastuksen kanssa. Tällä tavoin pystymme nopeasti vastaamaan asiakkaamme tarpeeseen. Uskon, että löydämme A-katsastukselle osaavia ja alasta kiinnostuneita autoalan ammattilaisia”, TTS Työtehoseuran Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari sanoo.

A-Katsastuksen ja TTS:n koulutuskampanjassa haetaan uusia katsastusalan ammattilaisia koko Suomesta. Åsvikin mukaan uusille tekijöille on tarvetta usealla eri paikkakunnalla, kuten Tampereella, Hyvinkäällä, Riihimäellä, Lahdessa, Kuusamossa, Kalajoella, Vaasassa ja Kokkolassa. Tarvetta on noin 60 uudelle katsastajalle kahden vuoden sisällä.

”Henkilöautomekaanikon tutkinnon voi suorittaa missä päin Suomea tahansa tutkinnon suorittamiseen soveltuvassa autokorjaamossa”, Palosaari toteaa.

Koulutukseen haetaan autoalan ammattilaisia

Koulutukseen voivat hakeutua ajoneuvoasentajan perustutkinnon sekä vähintään kolmen vuoden työkokemuksen omaavat henkilöt. TTS haastattelee hakijat ja suunnittelee jokaiselle hakijalle oman polun ammattitutkinnon suorittamiseksi. Henkilökohtaistamisella varmistetaan henkilön soveltuvuus tutkinnon suorittamiseen. TTS vastaanottaa valituilta henkilöiltä henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon. Henkilöautomekaanikon ammattitutkinnon suorittaneet siirtyvät tämän jälkeen A-Katsastuksen järjestämään katsastajakoulutukseen, joka sisältää kaksi teoriaviikkoa sekä kahden viikon käytännön harjoittelujakson. Kun opiskelija on katsastanut 60 ajoneuvoa, hän voi suorittaa loppukokeen. Henkilöauton ammattitutkinnon voi suorittaa nopeimmillaan muutamassa viikossa. Katsastajakoulutus kestää neljä viikkoa.

Katsastajaksi mielivän tulee ottaa yhteyttä TTS:n ja mielellään suoraan Palosaareen, sillä TTS tarkistaa koulutukseen pyrkivän soveltuvuuden alalle. A-Katsastus valitsee suositelluista henkilöistä sellaiset, joille he järjestävät katsastajakoulutuksen ja tarjoavat työpaikan tutkinnon suorittamisen jälkeen.Toimituksille:

Kuvia toimitusten käyttöön löytyy osoitteesta http://bit.ly/1TuRqT1
Kuvissa esiintyvät vasemmalta lukien A-Katsastus Oy:n Pohjanmaan aluejohtaja Andreas Åsvik ja TTS:n Seinäjoen toimipisteen asiakkuuspäällikkö Mika Palosaari.
Kuvat on ottanut Annika Pollari.


Lisätietoa:

TTS Työtehoseura
Mika Palosaari
Asiakkuuspäällikkö, Autoala
puh. 046 922 1060
mika.palosaari@tts.fi


A-Katsastus Oy
Andreas Åsvik
Aluejohtaja Pohjanmaa
puh. 045 632 3321
andreas.asvik@a-katsastus.fi
TTS Työtehoseura
TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10 000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien tuottavuutta, toiminnallisia ratkaisuja ja energia- ja ekotehokkuutta. www.tts.fi    

A-Katsastus Group
A-Katsastus-konserni on johtava yksityinen ajoneuvokatsastusten, rekisteröintien, kuljettajantutkintojen, ajoneuvojen vahinkotarkastusten sekä testaus-, kolarikorjaamo- ja huoltopalveluiden tarjoaja Pohjois-Euroopassa. A-Katsastuksella on lähes 170 katsastusasemaa ja 1 300 työntekijää, jotka suorittavat reilut 1,5 miljoonaa määräaikaiskatsastusta vuodessa. www.a-katsastus.fi

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs