Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusia avauksia yrityksille Puola-yhteistyöhön

Centria-ammattikorkeakoulu

Uusia avauksia yrityksille Puola-yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2015 klo 12:54
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Oulun Eteläisen koulutustoimijoilla on pitkä historia yhteistyöstä opettaja- ja opiskelijavaihdoissa Puolan Wielkopolskan toimijoiden kanssa. Nyt tavoitteena on laajentaa yhteistyötä yritystoimintaan sekä helpottaa yritysten tuonti- ja vientimahdollisuuksia.

Wielkopolskan maakunnan edustajat ovatkin vierailleet kuluvalla viikolla Oulun Eteläisen yrityksissä ja koulutusorganisaatioissa. Maakuntajohtaja ja Suomen kunniakonsuli seurueineen ovat olleet kiinnostuneita alueen yritysten ja koulutustoiminnan vientimahdollisuuksista.

Vieraat ovat tutustuneet Centria-ammattikorkeakoulun ja JEDUn sekä Ylivieskan teknologiakylän tarjoamiin koulutus- ja kehittämispalveluihin. Yhteistyöneuvotteluja on käyty myös Pohjois-Pohjanmaan maakunnan ja BussinesOulun kanssa tavoitteena laajentaa yhteistyötä maakuntatasolle. Vierailu huipentuu tänään perjantaina järjestettävään seminaariin, jonka aiheena ovat uudet avaukset yrityksille Puola-yhteistyöhön.

Seminaarissa puolalaiset vieraat ja alueen edustajat käyttävät puheenvuoroja, joiden aiheena ovat alueelliset vientimahdollisuudet Puolassa. Puolalaiset esittelevät Suomen kunniakonsulaattia Poznanissa ja sen yhteydessä toimivaa Finnish House -konseptia. Erityisen merkityksellisiä verkostoitumistilaisuuksia ovat Poznanissa järjestettävät lukuisat messut, joihin suomalaiset yritykset toivotetaan tervetulleiksi.

Wielkopolskan maakunnan alueella asuu lähes 3,5 miljoonaa asukasta. Sen keskuskaupunki Poznan on Puolan viidenneksi suurin kaupunki ja merkittävä koulutuksen ja tutkimuksen keskus. Kokonaisuutena lähes 40 miljoonan asukkaan Puola muodostaa houkuttelevan markkina-alueen Oulun Eteläisen alueen yrityksille. Myös alueen koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden osaamisen vienti on tärkeä kehittämiskohde.

Vierailun järjestelyistä ovat vastanneet Centria-ammattikorkeakoulu, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä ja Ylivieskan seutukunta.

Uudet avaukset yrityksille Puola-yhteistyöhön - Making Business in Greater Poland -seminaari järjestetään tänään pe 17.4. klo 15.30-18.30 Centria-ammattikorkeakoulun Ylivieskan kampuksella osoitteessa Vierimaantie 7, Ylivieska. Media on tervetullut paikalle.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Virve Antinoja, virve.antinoja@centria.fi, 044 449 2725

Liitetiedostot

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   21
Opiskelijoita                                          2852
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253
Kokonaistuotot                                      26,2 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs