Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi toiminnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvakasvatusta kouluihin

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Uusi toiminnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvakasvatusta kouluihin

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 10:43
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti on vahvasti mukana lokakuussa järjestettävässä elokuvakasvatushankkeessa, joka pilotoidaan kuudessakymmenessä luokassa lokakuussa.

Elokuvakasvatuksellisen teemaviikon aikana pilottiluokkien oppilaat pääsevät katsomaan ja analysoimaan kotimaisia elokuvaklassikoita, oppimaan elokuvakulttuurista toiminnallisten teematuntien avulla sekä tekemään itse elokuvia. Elokuvaviikon osa-alueet ja tehtävät on rakennettu uuden opetussuunnitelman oppimistavoitteiden mukaisesti. Elokuva-aiheinen teemaviikko myös edistää elokuvan saamista osaksi koulujen opetussuunnitelmaa, kuntien kulttuuriopetussuunnitelmia ja kulttuuripolkuja.

Elokuvaviikon lähtökohta on nettisivusto www.elokuvaviikko.fi, joka toimii opettajien ja oppilaiden tukena viikon ajan. Elokuvaviikon sisältö on yhdistettävissä moniin eri oppiaineisiin ja oppimateriaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Elokuvaviikon sisältö on suunniteltu 3.- ja 8.-luokille. Koulujen elokuvaviikkoa vietetään ensimmäistä kertaa Oulun, Hämeenlinnan ja Vantaan pilottikouluissa 5.–9.10.2015 ja tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka.

Elokuvaviikon elokuvat ovat katsottavana KAVIn Elokuvapolulla tai mahdollisuuksien mukaan paikallisessa elokuvateatterissa.  Elokuvakohtaiset oppimateriaalit löytyvät myös Koulukinon sivuilta.

Kolmasluokkalaisten ohjelmistossa on tänä vuonna Armand Lohikosken ohjaama, Helsinkiin sijoittuva Pekka ja Pätkä puistotäteinä (1955). Yläkoulujen ohjelmistossa puolestaan on Mikko Niskasen legendaarinen, Ouluun sijoittuva Pojat (1962). Molemmat elokuvat ovat Elokuvapolulla vapaasti katsottavina koko viikon ajan. Muina aikoina pitkien elokuvien katsomiseen tarvitaan käyttäjätunnukset, jotka saa ilmaiseksi luokan käyttöön osoitteesta koulut@kavi.fi. Elokuvista löytyy myös HD-tasoiset materiaalit koulujen auditoriota varten.

Koulujen elokuvaviikko on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke. Hankkeen aikana rakennetaan ja pilotoidaan elokuvaviikon malli, joka pyritään valtakunnallistamaan tulevina vuosina kaikkiin Suomen ala- ja yläkouluihin. Elokuvaviikon vastuuorganisaatio on Oulun kaupungin Kulttuuritalo Valveen elokuvakoulu. Muita yhteistyökumppaneita ovat Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI), Koulukino ry, Lastenkulttuurikeskusten verkosto, Hämeenlinnan Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX ja Vantaan kaupungin Lasten Taidetalo Pessi.

Lisätietoja:

Kirsi Raitaranta
apulaisjohtaja
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
Puh.  02 953 38106
kirsi.raitaranta@kavi.fi

Minea Taivalaho
koordinaattori
Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut / Koulujen elokuvaviikko -hanke
Puh. 0447037549
minea.taivalaho@ouka.fi

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen, elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus sekä audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs