Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi tapahtumaturvallisuus-alan koulutushanke kokoaa yhteen alan osaamista Pohjoismaissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Uusi tapahtumaturvallisuus-alan koulutushanke kokoaa yhteen alan osaamista Pohjoismaissa

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 15:00
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Hankkeen tavoitteena on lanseerata vuoden 2015 loppuun mennessä kolme amk-tason opintojaksoa joissa perehdytään tapahtumaturvallisuuteen. Tässä EU-projektissa ovat mukana mm. MSB (Ruotsin turvallisuusalan virasto ), sekä kolme korkeakoulua kolmesta eri maasta, Suomesta Seinäjoen ammattikorkeakoulu. 

Tapahtumaturvallisuus on tähän saakka ollut toimiala jossa säädökset ja lupakäytänteet vaihtelevat. Viime vuosina festivaaleilla on tapahtunut useita kuolemaan johtaneita onnettomuuksia, Esimerkiksi Roskildessä ja Porin Sonispheressä. Samalla on huomattu että tapahtumaturvallisuuskoulutukselle on selkeää tarvetta. Vuonna 2008 the MSB julkaisi tapahtumaturvallisuus -oppaan (The Event Safety Guide handbook). Hankkeen aikana lanseerattavat opintojaksot perustuvat osin em. oppaaseen ja ne ovat suunnattu etupäässä viranomaistahoille ja tapahtumajärjestäjille.

- Toteututimme Seinäjoella maaliskuussa kaksi päiväisen pilottikoulutuksen johon osallistui tapahtumajärjestäjiä sekä viranomaisia joiden toimialaan kuuluvat muun muassa lupa-asiat kuten poliisi, pelastuslaitos, ympäristötoimi. Osallistujilta saadun palautteen mukaan tällaiselle koulutukselle on selkeää tarvetta, toteaa Seinäjoen osatoteutuksen projektikoordinaattori Jussi Kareinen.

Opintojakson suunnittelu ja testaus toteutetaan osana EU -rahoitteista CISKT (Creative Industries Safety Knowledge Transfer) –hanketta. Seinäjoen ammattikorkeakoulun lisäksi hankkeen toteuttajina toimivat mm. Karlstadin yliopisto Ruotsista sekä Tarton yliopisto Virosta.

Suomesta hankkeen koulutussisältöjä kommentoineeseen referenssiryhmään ovat kuuluneet mm. Provinssi -festivaali, Ilosaarirock, Hartwall Arena, Etelä-Pohjanmaan Pelastuslaitos, Turun poliisilaitos, Local Crew sekä Laurea ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja: www.ciskt.eu
Jussi Kareinen, jussi.kareinen@seamk.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs