Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi rehtori Saarelainen: Kääritään hihat ja ruvetaan töihin

Koulutuskeskus Salpaus

Uusi rehtori Saarelainen: Kääritään hihat ja ruvetaan töihin

Tiedote.
Julkaistu: 06.08.2013 klo 08:00
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksen uusi rehtori Päivi Saarelainen aloitti tehtävässään 1.8., kun Marita Modenius jäi eläkkeelle. Ammatillisessa koulutuksessa tapahtuu parhaillaan suuria muutoksia, mutta siitä huolimatta Saarelainen tarttuu innolla uuteen tehtäväänsä.

- Tulevaisuudessa talous on heikompi, mutta ei siinä mitään. Kääritään hihat ja ruvetaan yhdessä töihin. Kun täytyy tehdä isoja juttuja, olen mieluummin mukana vaikuttamassa yhteisiin asioihin kuin reunalla katsomassa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti kesäkuussa, että Salpauksesta lähtee 380 koulutuspaikkaa vuoteen 2016 mennessä. Ensimmäistä kertaa pitkästä aikaan Salpauksesta vähennetään koulutuspaikkoja, ja ammatillisen koulutuksen yksikköhinnat pienenevät. Viisaita päätöksiä ja arvovalintoja tulevaisuudelle on tehtävä talouden realiteetit ja työelämän tarpeet huomioiden.

- Meillä on kuitenkin mahdollisuus tehdä hyviä ratkaisuja ja uudistua. Siinä täytyy katsoa pitkälle tulevaisuuteen.

Saarelainen uskoo, että ammatillisen koulutuksen merkitys säilyy jatkossakin vahvana Päijät-Hämeessä, sillä alueella on keskimääräistä enemmän syrjäytyneitä nuoria ja matalampi koulutustaso.

- Koulutuksen laadun pitää pysyä korkealla. Salpaus tunnetaan ammatillisen koulutuksen edelläkävijänä ja kehittäjänä. Sitä perintöä haluan jatkaa.

51-vuotias Päivi Saarelainen asuu Heinolassa. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri ja restonomi (AMK). Saarelainen on toiminut Salpauksen apulaisrehtorina vuodesta 2006 ja kehitysjohtajana alkuvuoden 2013 ajan. Apulaisrehtorina hänen työnkuvaansa kuului erityisesti pedagogiikan kehittäminen.

Ennen Koulutuskeskus Salpauksen perustamista Saarelainen toimi Heinola-instituutin rehtorina ja koulutuspäällikkönä sekä Heinolan seudun ammattikoulutuksen kuntaliiton koulutusalajohtajana. Sitä ennen hän työskenteli mm. ravintolapäällikkönä.

Lisätietoja:
rehtori Päivi Saarelainen, Koulutuskeskus Salpaus
puh. 0500 716 751

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs