Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi NY-lähettiläs Joona Tuhkanen vauhdittaa yrittäjyyskasvatusta Keski-Suomessa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Uusi NY-lähettiläs Joona Tuhkanen vauhdittaa yrittäjyyskasvatusta Keski-Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 09:59
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Viime vuonna menestyksekkäästi käynnistynyt Jyväskylän koulutuskuntayhtymän NY-lähettilästoiminta saa jatkoa: Joona Tuhkanen on valittu lukuvuoden 2016 – 2017 uudeksi lähettilääksi.

Kaikki Keski-Suomen oppilaitokset perusopetuksesta korkea-asteelle voivat varata NY-lähettilään vierailulle oppitunnille. Hän kertoo omista kokemuksistaan ja jakaa tietoa kouluastekohtaisista yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista, paikallisista yrittäjyyskasvatuksen tapahtumista ja verkoston toiminnasta. Vierailu on oppilaitoksille maksuton.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on NY-toiminnan asiantuntija, ja kuntayhtymässä on Suomen oppilaitoksista eniten NY-yrityksiä.

Joona Tuhkanen on valmistunut Jyväskylän ammattiopistosta av-viestinnän ammattilaiseksi, ja tänä syksynä hän aloittaa liiketalouden opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Viime lukuvuonna hän pyöritti mainostoimistopalveluja tarjoavaa NY-yritystä, jonka palveluihin kuuluivat myös valokuvaus ja verkkosivutyöt.

Joona Tuhkasen mukaan NY-yritystoiminnan kautta oppii todella paljon koulun ohella, koska siinä pääsee heti soveltamaan koulussa saatuja oppeja. Samalla oppii paljon muutakin.

-  Tietenkin myös itse yrittämisessä vaaditut ominaisuudet – kuten vastuullisuus ja oma-aloitteisuus – kehittyivät ja sen vaikutus näkyy myös arjessa työn ja koulun ulkopuolella. Kaiken tämän lisäksi kertyy myös ihan oikeaa työkokemusta, joka on suuressa arvossa nykypäivän työmarkkinoilla, summaa Tuhkanen NY-yrittäjyyden monipuolisen annin.

NY-yrittäjyys tarkoittaa valtakunnallista Nuori Yrittäjyys Vuosi Yrittäjänä –ohjelmaa, jossa opiskelijat harjoittelevat yrityksen arkea perustamalla harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi.

Valtakunnallista Yrittäjän päivää vietetään maanantaina 5.9. Yrittäjän päivän viikolla yrittäjyyttä nostetaan oppilaitoksissakin erityisesti esiin.

 

Lisätiedot
Niina Helin, yrittäjyyspäällikkö, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5850

 

 

 

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi
Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs