Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi maahanmuuttajan ympäristöopas julkaistu

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Uusi maahanmuuttajan ympäristöopas julkaistu

Julkaistu: 11.03.2010 klo 10:40
Julkaisija: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Ensimmäinen valtakunnallinen maahanmuuttajille suunnattu ympäristöopas on julkaistu. Opas on luettavissa suomeksi, arabiaksi ja somaliksi internetissä osoitteessa www.ekokumppanit.fi > Ekokumppanit Oy > Julkaisut.

Ensimmäinen valtakunnallinen maahanmuuttajille suunnattu ympäristöopas on julkaistu. Opas on luettavissa suomeksi, arabiaksi ja somaliksi internetissä osoitteessa www.ekokumppanit.fi > Ekokumppanit Oy > Julkaisut.

Opas on tarkoitettu maahanmuuttajien ja maahanmuuttajatyötä tekevien käyttöön ympäri Suomen. Sitä voidaan käyttää myös kouluissa, oppilaitoksissa ja arabian ja somalin opetuksessa. Opasta saa käyttää, levittää, linkittää ja kopioida vapaasti, kunhan lähde mainitaan.

"Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu monia luonnon kunnioittamiseen liittyviä asioita aina jokamiehenoikeuksista kierrättämiseen. On erittäin arvokasta jakaa tätä tietoa kaikille Suomessa asuville", ympäristöministeri Paula Lehtomäki kiittelee.

"Opas auttaa maahanmuuttajia ymmärtämään suomalaisten tapoja ja tavoitteita ympäristöstä huolehtimiseksi. Itse asiassa siinä on hyödyllistä luettavaa myös monelle suomalaiselle", sanoo oppaan toimittanut Päivi Välimäki Tampereelta.

Maahanmuuttajille tarjotaan oppaassa tietoa sähkön ja veden säästöstä, jätteiden lajittelusta, kierrätyksestä ja ympäristömerkeistä. Lisäksi oppaassa kerrotaan luonnossa kulkemisesta ja jokamiehenoikeuksista sekä turvallisesta liikkumisesta liikenteessä.

Oppaan on laatinut tamperelainen Ekokumppanit Oy ympäristöministeriön hankeavustuksella. Suomen Pakolaisapu on osallistunut kielikäännösten rahoittamiseen. Oppaan tekstit on kirjoittanut Päivi Välimäki. Kielikäännöksistä vastaa Finso International. Oppaan on kuvittanut ja taittanut graafinen suunnittelija Annu Oksala.

Opasta on mahdollista painattaa omalla kustannuksella. Painovalmiin pdf-tiedoston voi pyytää Ekokumppanit Oy:stä tai Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Lisätietoja:

  • Ekokumppanit Oy, hanketyöntekijä Päivi Välimäki, 040 549 8092, sähköposti paivi.sivonen(at)gmail.com

Paino-originaalien jakelu:


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs