Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi koulutusohjelma vahvistaa Satakunnan automaatioalaa – Informaatioteknologian ylempi AMK -koulutus alkaa SAMKissa

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Uusi koulutusohjelma vahvistaa Satakunnan automaatioalaa – Informaatioteknologian ylempi AMK -koulutus alkaa SAMKissa

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2015 klo 09:32
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Uusi, kokonaan englanninkielellä tarjottava Informaatioteknologian ylempi AMK -koulutus vastaa työelämän tarpeeseen.  Odotukset ovat korkealla: runsaasti kyselyitä on tullut jo paljon ennen hakuajan alkua.

Tietotekniikan insinöörikoulutukseen ja tietojenkäsittelyn tradenomikoulutukseen otettiin IT-buumin aikaan paljon opiskelijoita. Nyt monella on tarve jatkokoulutukseen, ja Satakunnan ammattikorkeakoulun uusi tutkinto on vastaus tähän.

– IT-alan toimintaympäristö muuttuu nopeasti. Työelämästä on tullut vahva sysäys koulutukseen, sanoo informaatioteknologian osaamisaluejohtaja Ari-Pekka Kainu.

Koulutusohjelma tukee myös Satakunnassa vahvaa automaatioteknologian osaamista – IT:n ja automaatiotekniikan välinen raja on monissa kohdin jo lähes olematon.

Verkostoituminen sisäänrakennettua

Informaatioteknologian ala tarvitsee monenlaisia osaajia. Ohjelmistokehittäjien lisäksi alalla tarvitaan esimerkiksi tuotemarkkinoinnin ja asiakastuen ammattilaisia.  Kun tehdään investointeja ja kehitetään nykyaikaista bisneslogiikkaa, kokonaisymmärrys esimerkiksi tuotantoprosesseista on tärkeää.

Yksi keskeinen osa Information Technology -koulutusohjelmaa ovat johtamisopinnot. Ylempi AMK -opinnot ovat myös hyvä paikka verkostoitua alan ammattilaisten kanssa. Kaikki opiskelijat ovat olleet työelämässä vähintään kolme vuotta, suuri osa paljon pidempään.

Opinnoissa hyödynnetään myös koko maailmassa ainutlaatuista kansainvälistä oppimisympäristöä, New Generation Networks -laboratoriota, joka on kehitetty yhdessä laitetoimittajien ja teleoperaattorien kanssa.


INFO

Ylempi korkeakoulututkinto, tutkintonimike insinööri (ylempi AMK) tai tradenomi (ylempi AMK)
Laajuus pohjakoulutuksen mukaan (AMK-perustutkinnon kanssa yhteensä 300 op)
tradenomi (ylempi AMK) 90 op
insinööri (ylempi AMK) 60 op


Lisätiedot:

www.samk.fi/haku

Artikkeli aiheesta Agora-lehden uusimmassa numerossa: http://issuu.com/satakunnan_ammattikorkeakoulu/docs/agora_2015_1_net/17?e=1631463/11694906

Haku koulutukseen on 17.3.–9.4. osoitteessa www.opintopolku.fi

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs