Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uudistuva AMK tukee alueen menestymistä

Turun ammattikorkeakoulu

Uudistuva AMK tukee alueen menestymistä

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2014 klo 14:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulut ovat olemassa alueen menestyksen tukemiseksi, muistutti Turun ammattikorkeakoulun lokakuussa 2014 aloittava uusi rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila avajaispuheessaan ICT-Cityssä torstaina.

Syyslukukauden avauksessa FT Vesa Taatila sanoi, että Turun ammattikorkeakoulun on oltava mukana vahvistamassa Varsinais-Suomen kehittymistä alueeksi, jolla ”elämisen laatu on Suomen parasta” sekä Turun kehittymistä ”pohjoisen Itämeren kiinnostavimmaksi kaupungiksi”.

Metropoliasta siirtyvän, tulevan Turun AMK:in rehtori-toimitusjohtajan mukaan ammattikorkeakoulun tavoitteena on tuoda alueelle kilpailukykyä ja kestävää kasvua sekä hyvinvointia ja aktiivisuutta yhteistyössä muiden korkeakoulujen ja kehitysorganisaatioiden kanssa.

– Globaalissa toimintaympäristössämme menestystä mitataan kansainvälisesti, ei kansallisessa nollasummapelissä. Vaikka me Turussa kehittyisimme paremmin kuin Helsingin, Tampereen tai Oulun alueet, ei sillä ole merkitystä, jos koko Suomen tilanne heikkenee suhteessa muuhun maailmaan. Meidän vertailuasetelmassamme keskeisiä kilpailijoita ovat niin Tallinna, Tukholma, Pietari ja Hampuri kuin Shanghai, Cambridge, Barcelona ja Daegukin, herätteli tuleva rehtori-toimitusjohtaja yleisöään.  

 

Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka – oppiminen uudistuksia toteuttamalla

– Meillä on edessämme paljon työtä ja valintoja. Onneksi innovaatiopedagogiikkaa toteuttavassa Turun ammattikorkeakoulussa löytyy osaamista ja intoa niin opiskelijoilta kuin henkilöstöltä lähteä rakentamaan Varsinais-Suomesta kansainvälisen kovenevan kilpailun mallimenestyjää, jatkoi Vesa Taatila.

Turun AMK vietti lukuvuoden avaustilaisuutta nyt uudella tavalla, kun juhlayleisönä oli pelkästään oma henkilöstö ja opiskelijat. Päivän ohjelmassa puhui AMK:n ylin johto ja opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja, ja yleisö sai myös nauttia Taideakatemialaisten esityksistä.

Turun AMK:n kumppanit ja yhteistyöverkosto kutsutaan ammattikorkeakouluun syyskuussa uudentyyppiseen, rentoon tapahtumaan: Tomorrow’s Show 25.9. klo 13.30.

 

Lisätiedot:                                              

Turun AMK Oy,

hallituksen pj Jouko Lehmusto,puh. 0500 523 900

Toimitusjohtaja Sami Savolainen, puh. 050 559 0489

Rehtori-toimitusjohtaja 1.10. alkaen FT Vesa Taatila, puh. 040 714 5136, vesa.taatila@turkuamk.fi

 FT Vesa Taatilan ja TUOn hallituksen pj Vili Moision puheet ovat luettavissa kokonaisuudessaan verkkosivuillamme to 21.8. klo 14 lähtien.

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs