Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uudistettu Yrityskylä Itä-Suomi avaa tänään ovensa

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Uudistettu Yrityskylä Itä-Suomi avaa tänään ovensa

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 10:57
Julkaisija: Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Yrityskylä Itä-Suomi avataan tänään Kuopioon, Kauppakeskus Hermanniin. Seuraavan kolmen vuoden aikana Yrityskylässä odotetaan vierailevan yli 12 000 Itä-Suomen kuudesluokkalaista.

Kuopion, Mikkelin ja Joensuun väliä aiemmin kiertänyt Yrityskylä Itä-Suomi toimii jatkossa Kuopiossa. Upouudessa Yrityskylässä vierailevat kaikki Itä-Suomen kuudesluokkalaiset. Uudistetussa Yrityskylässä on paitsi uusia yrityksiä, myös uusia oppimisvälineitä. Kylässä hyödynnetään aiempaa enemmän teknologiaa ja jokainen kuudesluokkalainen saa käyttöönsä esimerkiksi oman tabletin. Taloudellinen tiedotustoimisto TATin koordinoima Yrityskylä Itä-Suomi toteutetaan tiiviissä yhteistyössä alueen kaupunkien kanssa.

- Yrityskylä-toiminnan laadun takaamiseksi keskitämme toimintamme Suomen suurimpiin kaupunkeihin.  Kaikilla ympäröivien maakuntien oppilailla on yhä mahdollisuus vierailla pysyvissä Yrityskylissä ympäri Suomen, ja olen iloinen siitä, että kunnat ovat  edelleen vahvasti sitoutuneet toimintaan, Yrityskylän toiminnanjohtaja Tomi Alakoski toteaa.

Yhteistyökumppaneiden joukossa isoja nimiä

Yrityskylä Itä-Suomeen on hankittu viime syksyn ja kevään aikana liuta uusia yhteistyökumppaneita. Myös monet vanhat yhteistyökumppanit ovat lähteneet innolla uuden kylän tukijoukkoihin.

Toimintaa tukevat seuraavan kolmen vuoden aikana Itä-Suomen alueen kunnat ja kaupungit, Saastamoisen säätiö, Olvi-säätiö, Pohjois-Savon OP-liitto, Kesko, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon Sanomat, Savon Voima, Savon Sellu, Jätekukko, Mediateko, Talentree, DataGroup, Hairlekiini, Savon Yrittäjät, Savon Koulutuskuntayhtymä, Terveystalo, YIT Rakennus, Martela, Samsung, Rakennusteollisuus, STEK, Suomen Metsäsäätiö, Metsämiesten Säätiö, John Deere ja Genelec.

Yrityskylää kehitetään yläkouluun

TAT kehittää parhaillaan Yrityskylä-konseptia myös yläkoulun yhdeksäsluokkalaisille. Uuteen opetussuunnitelmaan nojaavassa Yrityskylässä nuoret oppivat taloudesta ja työelämästä globaalissa maailmassa. Nuoret osallistuvat pelipäivään, jossa he harjoittelevat työelämässä ja yritystoiminnassa tarvittavia taitoja digitaalisuutta hyödyntäen.

Itä-Suomen ja Uudenmaan yhdeksäsluokkalaiset pääsevät testaamaan uutta konseptia tulevan lukuvuoden aikana.

Lisätiedot

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT, Tomi Alakoski, toiminnanjohtaja, 040 5015 307, tomi.alakoski(a)tat.fi
Johanna Haapakorva, aluepäällikkö Itä-Suomi, 050 3794 795, johanna.haapakorva(at)tat.fi.

Taloudellinen tiedotustoimisto TAT rakentaa Suomea, jonka yrityksillä on osaavat työntekijät ja rohkeutta menestyä. TATiin kuuluvat myös Finnfacts, T-Media ja Yrityskylä.

www.tat.fi
www.finnfacts.fi
www.t-media.fi
www.yrityskyla.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs