Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uudet kunniarestonomit vaikuttaneet alan koulutuksen kehittämiseen

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uudet kunniarestonomit vaikuttaneet alan koulutuksen kehittämiseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2014 klo 19:22
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haagan restonomit ojensi kolmelle uudelle kunniarestonomille juhlakäädyt ja diplomit tiistaina 16.12.2014 HAAGA-HELIAssa. Arvonimen saivat kasvatustieteen lisensiaatti Pirjo Nuotio, filosofian maisteri Mirja Vatanen sekä hallituksen puheenjohtaja Veikko Vuoristo.

Ensimmäisenä käädyt kaulaansa saanut Pirjo Nuotio on tehnyt monipuolisen uran hotelli- ja ravintola-alalla. Koulutuspuolelle siirryttyään hän on vaikuttanut erityisesti alan aikuiskoulutuksen kehittämiseen niin Haaga Instituutissa kuin valtakunnallisestikin.

”Aikuiskoulutus on ollut minulle lähellä sydäntä, sillä olen itsekin kouluttautunut aikuisiällä, joten tiedän, mitä opiskelu työn ohessa vaatii”, Pirjo Nuotio korostaa. Hänen ansioihinsa kuuluu myös matkailualan korkeakoulutuksen arviointi ja kehittäminen.

Haaga Instituutin apulaisrehtorinakin vaikuttaneen Mirja Vatasen ansioiksi voidaan nostaa erityisesti hänen tekemänsä työ oppilaitoksen kansainvälistämisessä. Englanninopettajana toiminut Vatanen oli etunenässä tuomassa vaihto-ohjelmia suomalaisten oppilaiden ja opettajien saataville.

”Haagan kansainvälistyminen alkoi 1980-luvun loppupuolella, kun ministeriöissä alettiin puhua vaihto-ohjelmista. Lähdimme heti tutustumaan alamme parhaisiin oppilaitoksiin maailmalle ja aloitimme opiskelija- ja opettajavaihdot ensimmäisten joukossa”, muistelee Vatanen, jolla oli merkittävä rooli myös ammattikorkeakoulukokeilussa ja vakinaistamisessa 90-luvulla.

Veikko Vuoristo on vaikuttanut perheyhtiö Vuoristo-yhtiöissä vuodesta 1977, viimeisimpänä toimitusjohtajan ja nyt hallituksen puheenjohtajan tehtävissä. Yksityisyrittäjyytensä ohella Vuoristo on toiminut useiden alan yhdistysten luottamus- ja hallitustehtävissä, esimerkiksi Hotelli- ja ravintolaneuvostossa, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:ssa sekä Mara ry:ssä.

Vuoristo nostaa esiin Haaga Instituutti -säätiön puheenjohtajuuden aikana eteen tulleet paineet hotelli- ravintola- ja matkailualan koulutuspaikkojen karsimisessa.

”Taloudelliset syyt ovat pakottaneet vähentämään aloituspaikkoja, mutta pääkaupunkiseudulla kovimmalta karsimiselta ollaan säästytty. Aloituspaikkojen kysyntä ja kilpailu on kovaa. Siksi on hienoa, että Ravintolakoulu Perho laajentaa upealla ja uudenaikaisella lisärakennuksella, joka varmasti houkuttelee parasta opiskelija-ainesta ja opettajia. Helsingissä ja Porvoossa HAAGA-HELIAlla on merkittävä rooli alan korkeakoulutuksen tuottajana. Työllistävyysvaikutuksetkin ovat merkittävät alueellemme”, Vuoristo painottaa.

Kunniarestonomin arvonimi on osoitus ansioista hotelli-, ravintola- ja matkailuelinkeinossa, erityisesti restonomien ja restonomikoulutuksen hyväksi tehdystä työstä. Ensimmäisen kerran arvonimi myönnettiin 1989 suomalaisen ravintola-alan ”grand old man” Ville Noschikselle, joka toimi pitkään Haaga Instituutin hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana.

Lisätietoja:
Ari Björkqvist, johtaja, HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu, Hotelli-, ravintola- ja matkailualan koulutusyksikkö, puh. 040 556 8866, ari.bjorkqvist@haaga-helia.fi

Liitetiedostot

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs