Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uudenlainen oppimistila muuntuu tilanteen mukaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Uudenlainen oppimistila muuntuu tilanteen mukaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2013 klo 12:15
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Perinteinen luokkahuone pulpettiriveineen on saanut väistyä uudenlaisten ratkaisujen tieltä juuri valmistuneessa oppimistilassa JAMKin Dynamolla. Olohuonemaisesti sisustettua ja teknologisesti hyvin varusteltua tilaa voi muokata nopeasti eri oppimistilanteisiin sopivaksi. Liikuteltavuuden ansiosta tila muuntuu moneksi jopa yhden oppitunnin aikana.

– Nykyaikainen opiskelu on yhä enemmän yhdessä tekemistä. Opettaja ei enää seiso luokan edessä liitutaulun kanssa puhumassa tuntia putkeen, vaan kaikki osallistuvat. Tila luo yhteistoiminnalliselle oppimiselle erinomaiset puitteet ja huokuu tekemisen meininkiä, kertoo kouluttaja Satu Aksovaara JAMKin ammatillisesta opettajakorkeakoulusta.

Monipuolisuutta oppimiseen tuovat myös tilan tieto- ja viestintätekniset ratkaisut. Opiskelijat voivat esimerkiksi dokumentoida yhdessä opittua koko oppimisprosessin ajan. Digitaaliseen muotoon tuotettu materiaali on tallessa oppimisalustalla myös jatkokäyttöä varten.

Uuden tilan tavoitteena on tuottaa onnistumisen elämyksiä ja hyviä oppimistuloksia. Osallistavaa ja yhteistoiminnallista pedagogiikkaa tukeva tila on monen eri toimijan yhteistyön tulos. Suunnittelussa ja rakentamisessa ovat olleet mukana JAMKin tilapalvelut, ammatillisen opettajakorkeakoulun kouluttajat ja uusmediasuunnittelijat sekä ISKUn sisustussuunnittelija.

Lisätietoja

Satu Aksovaara, kouluttaja, 050 591 6264, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Minna Koskinen, uusmediasuunnittelija, 0400 239 813, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Sami Voutilainen, uusmediasuunnittelija, 040 581 2203, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

Liitetiedostot

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs