Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uuden biotalouden liiketoiminnan koulutusta HAMKista

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Uuden biotalouden liiketoiminnan koulutusta HAMKista

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2014 klo 13:52
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Suomen biotalousstrategia on julkaistu. Biotalous on talouden seuraava aalto, todetaan työ- ja elinkeinoministeriön laatimassa tiedotteessa. Sen mukaan ”runsaiden uusiutuvien luonnonvarojensa, korkeatasoisen osaamisensa ja teollisten vahvuuksiensa ansiosta Suomella on erinomaiset edellytykset olla biotalouden edelläkävijä maailmassa. Tavoitteena on kasvattaa biotalouden tuotos nykyisestä 60 miljardista eurosta sataan miljardiin euroon ja luoda 100 000 uutta biotaloustyöpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.

HAMK on varautunut biotalouden tulemiseen. HAMKin ylempään amk-tutkintoon johtava biotalouden liiketoiminnan kehittämisen koulutus vastaa biotalousstrategian esiin nostamaan osaamisen kysyntään. Koulutuksen juuret ovat HAMKin uusiutuvien luonnonvarojen koulutuksessa, johon on kytketty yrittäjyyttä edistävää liiketoiminnan kehittämistä sekä teknologiaa.

Koulutus antaa runsaasti välineitä uusiutuvien luonnonvarojen kestävään käyttöön ja tuotteistukseen. Koulutuksessa paneudutaan luonnonvarojen rajallisuudesta ja muista megatrendeistä johtuvaan muutokseen ja sen johtajuuteen. Koulutuksessa pyritään myös tunnistamaan uusien innovaatioiden mahdollisuudet, joita biotalous tarjoaa. Yrityksen toimintaa biotalouden toimintaympäristössä tarkastellaan strategian ja talouden johtamisen kautta nostamalla liiketoiminnan vastuullisuus ja kestävyys keskeiseksi toimintaperiaatteeksi. Hämeenlinnassa toteutettavaan koulutukseen voi hakeutua vuosittain kevättalvella yliopistojen ja korkeakoulujen yhteishaussa.

Kaikille vähintään alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille avoin Biotaloudesta bisnestä -täydennyskoulutus tukee uuden biotalousstrategian toimeenpanoa järjestämällä monialaista osaamista yhdistävää koulutusta. Kyse on korkeakoulutettujen oppisopimustyyppisestä täydennyskoulutuksesta, joka on osallistujille maksuton. Koulutus on suunnattu luonnonvara-alan ammattilaisille sekä muille alasta kiinnostuneille korkeakoulutetuille tai vastaavat tiedot hallitseville.

Syyskuussa 2014 alkavassa koulutuksessa kurssilaiset kehittävät omaa luonnonvara-alan yritystoimintaansa. Koulutus painottuu bioenergiaan. Siihen kuuluu lähiopetuspäiviä sekä työssäoppimisjaksoja ja kehittämistehtäviä. Täydennyskoulutusta tarjoavat yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu ja Karelia-ammattikorkeakoulu.

Nyt julkaistu biotalousstrategia korostaa koulutuksen merkitystä. Yksi strategian päämääristä on biotalouden osaamisperustan uudistaminen koulutusta ja tutkimustoimintaa kehittämällä. Biotalous yhdistää monia alkutuotannon ja jalostustoiminnan aloja sekä lopputuotteiden markkinoita. Tämä edellyttää monialaista osaamista ja osaamisten yhdistämistä. Strategian mukaan nykyistä koulutustarjontaa voidaan hyödyntää biotalouden osaajien kouluttamisessa kytkemällä uusiutuvat luonnonvarat olemassa oleviin koulutuksiin tai päinvastoin.

Koska biotaloudella tavoitellaan uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja, koulutuksen tulee sisältää myös kaupallista ja yrittäjyyteen kannustavaa opetusta, esitetään strategiassa. Uuden biotalouteen pohjautuvan liiketoiminnan kehittäminen onkin strategiassa mainittu Suomen kansantalouden kannalta varmasti keskeisimpänä päämääränä.

Lue lisää: Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote tai www.hamk.fi/biotalous

Lisätiedot:

Biotalouden koulutus- ja tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Tapani Pöykkö, p. 03 646 4270 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

yliopettaja Antti Peltola, p. 03 646 4271 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi
www.hami.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs