Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Urakka päätökseen - HAMKissa juhlittiin valmistujaisia

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Urakka päätökseen - HAMKissa juhlittiin valmistujaisia

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2013 klo 16:07
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) kevään valmistujaisjuhlaa vietettiin Hämeenlinnassa perjantaina 14.6.2013. Yhteensä 225 opiskelijaa sai todistuksensa AMK-tutkinnosta tai ylemmästä AMK-tutkinnosta. Alkuvuoden aikana yhteensä 502 HAMKin opiskelijaa on valmistunut.

Valmistujaistilaisuuden avannut Pertti Puusaari totesi tämän olevan tärkeä päivä. - Tänään saatte olla ylpeitä siitä, mitä olette saaneet aikaan. Tämä on ollut monille varmasti elämän isoin urakka.

Puusaari puhui HAMKin kansainvälisestä kumppanuusverkostosta ja verkoston tulevasta kumppanuusyhteistyöstä. - Opiskelijoille tämä tuo lisää mahdollisuuksia osallistua kansainväliseen tutkimus- ja kehitystoimintaan. Ideana tässä on myös se, että vanhemmat tutkijat auttaisivat nuorempia alkuun.

Puusaaren mukaan kansainvälinen tutkimus tuleekin osaksi ammattikorkeakoulujen arkea. - Keskeisintä tässä on se, että tutkimuksen avulla koulutus pysyy ajan tasalla.

Eturivin luonnonvara-alan kouluttaja

Valtioneuvoston tervehdyksen juhlaan toi maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen. Koskinen korosti, että AMK-järjestelmän uudistuksen tavoitteena on parantaa juurikin ammattikorkeakoulujen valmiuksia kansainväliseen tutkimukseen ja innovaatioiden kehittämiseen. - Tavoitteena on laadukas ja vaikuttava järjestelmä. Koska korkeakoulujen rooli alueen kilpailukyvyn vahvistamisessa korostuu, toivomme, että myös korkeakoulujen hallintoelimiin saataisiin mukaan työ- ja elinkeinoelämän edustus.

Maa- ja metsätalousministerin mukaan ministeriössä ollaan vakuuttuneita siitä, että luonnonvara-alan osaajien kysyntä tulee kasvamaan. - Olenkin iloinen saadessani olla täällä tänään puhumassa, sillä HAMK edustaa maamme eturiviä luonnonvara-alan koulutuksessa. Tänään valmistuu 50. HAMKin luonnonvara-alan ylemmän AMK-tutkinnon suorittanut opiskelija. Luonnonvara-alan ylempää AMK-tutkintoa tarjotaan kuudessa ammattikorkeakoulussa ja HAMK on näistä ylivoimaisesti suurin kouluttaja.

Koripalloileva terveydenhoitaja

Yksi perjantaina valmistuneista oli Forssasta kotoisin oleva Iina Oras, joka käytti juhlassa opiskelijoiden puheenvuoron. Oras valmistui terveydenhoitajaksi (AMK) ja on kerryttänyt opintojen aikana kansainvälistä kokemusta sekä Keniassa että Espanjassa.

HAMK oli aikoinaan Oraksen ensimmäinen hakutoive. – Olin kuullut HAMKista pelkkää hyvää ja pidin koulua arvostettuna, Oras muistelee. Pääasiallinen syy piili kuitenkin koripallossa, jota tuore terveydenhoitaja pelaa Forssassa. Hämeenlinnasta on ollut kätevä käydä treeneissä kotipaikkakunnalla.

Terveydenhoitajan tutkinnon suorittaminen kesti suunnitellut neljä vuotta, joiden aikana kertyi monenlaisia hienoja oppimiskokemuksia. Mieleenpainuvimmat muistot liittyvät vaihto-opintoihin. Kolmen kuukauden vaihto Keniassa ja kuuden viikon vaihto Espanjassa olivat mahtavia kokemuksia niin työn kuin elämänkokemuksenkin kannalta.

– Koripallon, koulun, työn ja yksityiselämän yhdistäminen on ollut välillä haastavaa, mutta kaikki on asenteesta kiinni. Opiskelujen alussa motivaatio oli välillä hukassa, kun en ollut vielä ihan varma, onko ala oikea.

Kesällä Oras tekee sairaanhoitajan sijaisuutta. Syksyllä tilanne katsastetaan uudelleen - kaikki ovet ovat avoinna. Töitä alalla onneksi riittää. Jossain vaiheessa Oras uskoo vielä opiskelevansa lisää.

Valmistujaisista terveydenhoitaja suuntasi pienellä porukalla ravintolaan juhlapäivälliselle. Opiskelukavereiden kanssa valmistumista on jo juhlittu ja sukulaisten kanssa juhlitaan syksymmällä, kunhan tradenomipoikaystäväkin saa tutkintotodistuksen käteen.

HAMK AOKK:lta valmistui yli sata

Myös HAMK Ammatillisessa opettajakorkeakoulussa juhlittiin perjantaina valmistuvia. Todistuksensa sai 118 uutta ammatillista opettajaa. Lisäksi valmistui yksi ammatillinen opinto-ohjaaja ja yksi ammatillinen erityisopettaja.

Kuva 1: Iina Oras
Kuva 2: Pertti Puusaari

Kuvat: Reima Kallinen

Liitetiedostot

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs