Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tytöt toimivat rohkeasti kiusaamista vastaan

A-lehdet Oy

Tytöt toimivat rohkeasti kiusaamista vastaan

Tiedote.
Julkaistu: 01.06.2015 klo 10:19
Julkaisija: A-lehdet Oy

Demi-lehden myöntämä suosittu Demi-stipendi myönnettiin jo viidettä kertaa sadalle yläkouluikäiselle tytölle. Tänä vuonna Demi palkitsi erityisesti tyttöjä, jotka toimivat kiusaamisen ehkäisemiseksi.

Demi-stipendin saajia saivat ehdottaa kaikki Suomen yläkoulujen opettajat. Hakemuksia tuli Demin toimitukseen määräaikaan mennessä lähes 300. Tunnustuspalkinnon myöntämisen kriteerinä oli, että oppilas uskaltaa ilmaista mielipiteensä kiusaamisen loppumiseksi ja luo hyvää henkeä ympärillään.

Yksi Demin tärkeä tehtävä on auttaa tyttöjä kasvamaan oikeudenmukaisiksi naisiksi. ”On hienoa huomata, kuinka paljon empaattisia ja rohkeita tyttöjä Suomesta löytyy. He auttavat toinen toisiaan viihtymään koulussa ja osallistuvat aktiivisesti kiusaamista ehkäisevään toimintaan”, Demin päätoimittaja Anni Lintula sanoo.

Raati arvosti hakemuksissa konkreettisia esimerkkejä teoista, jotka rakentavat hyvää yhteishenkeä tai joiden ansioista kiusaaminen on loppunut. Tapoja vaikuttaa on monia. ”Oppilaat ovat puhuneet kiusaamista vastaan aamunavauksessa tai koulunäytelmässä. Monet hakeutuvat aktiivisesti niiden seuraan, jotka muuten jäisivät yksin. Tytöt ovat myös rohkeasti kertoneet kiusaamistapauksista opettajille esimerkiksi Whatsapp-viesteillä”, Lintula jatkaa.

Tunnustuspalkinto, jonka arvo on 50 euroa, myönnettiin sadalle yläkouluikäiselle tytölle eri puolilta Suomea. Demi-stipendit jaettiin kunkin koulun kevätjuhlassa, ja niiden jakamisesta vastasivat opettajat. Lista tunnustuspalkinnon saajista julkaistaan myös osoitteessa demi.fi/stipendi 1. kesäkuuta. ”On upeaa, että opettajat ovat nähneet vaivaa ja hakeneet Demi-stipendiä näille välittävillä tytöille - he ovat sen ansainneet”, Lintula sanoo.

Lisätietoja: A-lehdet Oy,Demin päätoimittaja Anni Lintula, 050 414 4233

 

Demi on Suomen suurin nuorten naisten media 147 000 lukijallaan (KMT 2014). Se tarjoaa aikuistuvalle nuorelle naiselle hyödyllistä asiaa ja hauskaa viihdettä. Demi.fi on puolestaan Suomen suurin tytöille suunnattu verkkoyhteisö. Sen viikkotavoittavuus on lähes 185 000 (TNS Metrix Paneeli). Demin Facebook-ryhmässä on jo yli 63 000 jäsentä. Demiä kustantaa A‐lehdet Oy.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs