Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Työnantajaosaamista sikatiloille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Työnantajaosaamista sikatiloille

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2012 klo 15:43
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Sikatilojen koon kasvu ja työntekijämäärän lisääntyminen vaativat entistä laajempaa työnantajaosaamista sikayrittäjiltä. Tätä osaamista halutaan kasvattaa 2.10.2012 Hämeenlinnassa käynnistyvässä Sikatilojen työnantajaosaamisen koulutuksessa, joka on saanut rahoitusta MMM:n Maaseudun kehittämisrahastosta.

Sikatalous elää monin tavoin haasteellista aikaa. Hämeen ammattikorkeakoulu on valmistellut alkavaa sikatilojen työnantajatietoja ja -taitoja lisäävää koulutusta yhteistyössä ministeriön, Suomen Sikayrittäjien ja Maaseudun Työnantajaliiton kanssa. Yhdessä on todettu, että tuottajat tarvitsevat tukea henkilöstöasioiden hoidossa, työnjohtotaidoissa ja työsuhdejuridiikassa. Ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaaminen on usein kynnyskysymys.

Sikatilat etsivät kannattavuushaasteisiinsa vastauksia toiminnan tehostamisesta ja tuottavuuden lisäämisestä. Hyvällä työnantajaosaamisella on vaikutuksensa työntekijöiden motivoitumiseen ja sitoutumiseen työhönsä. Työnjohto-osaamisen paraneminen näkyy työnsuunnittelu- ja organisointiosaamisessa, mikä myös vaikuttaa toiminnan tehostumiseen ja tuottavuuteen.

Tavoitteena on lisätä osallistujien työnantajatietoja ja -taitoja siten, että he osaavat jatkossa soveltaa paremmin alan työehtoja, ymmärtävät työnantajan oikeudet ja velvoitteet sekä osaavat ottaa paremmin huomioon työntekijöiden työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyviä näkökulmia. Myös rekrytointiin, työntekijöiden soveltuvuuteen alalle sekä palkitsemiseen annetaan uutta osaamista. Koska alalle tulee jatkuvasti työntekijöiksi maahanmuuttajia, koulutuksessa paneudutaan myös kulttuurisiin kysymyksiin ja työlupa-asioihin.

Makera-rahoituksen turvin käynnistetään alkuvuonna 2013 siipikarjatiloille vastaavanlainen koulutus, jonka suunnittelussa on mukana myös Suomen Siipikarjaliitto.

Tervetuloa Sikatilojen työnantajaosaaminen -koulutuksen käynnistyspäivään 2.10.2012 klo 9 alkaen HAMK Ammatilliselle opettajakorkeakoululle (os. Korkeakoulunkatu 6, Hämeenlinna) luokkaan 138 (Ilmarila-rakennus).

Lisätietoja
koulutuspäällikkö Liisa Mikkola, p. 03 646 3442 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

www.hamk.fi/taydennyskoulutus > Luonnonvara-ala

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs