Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Työnantajaosaamista siipikarjatilojen tuottajille

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Työnantajaosaamista siipikarjatilojen tuottajille

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2012 klo 13:12
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Siipikarjatilojen koon kasvu ja työntekijämäärän lisääntyminen vaativat entistä laajempaa työnantajaosaamista broileri- ja kananmunayrittäjiltä. Tätä osaamista halutaan kasvattaa 23.1.2013 Hämeenlinnassa käynnistyvässä Siipikarjatilojen työnantajaosaamisen koulutuksessa, joka on saanut rahoitusta MMM:n Maaseudun kehittämisrahastosta.

Hämeen ammattikorkeakoulu on valmistellut alkavaa siipikarjatilojen työnantajatietoja ja -taitoja lisäävää koulutusta yhteistyössä ministeriön, Suomen Siipikarjaliiton ja Maaseudun Työnantajaliiton kanssa.  Organisaatiot ovat yhdessä todenneet, että tuottajat tarvitsevat tukea henkilöstöasioiden hoidossa, työnjohtotaidoissa ja työsuhdejuridiikassa. Ensimmäisen ulkopuolisen työntekijän palkkaaminen on usein kynnyskysymys.

Hyvällä työnantajaosaamisella on vaikutusta työntekijöiden motivoitumiseen ja työhön sitoutumiseen. Työnjohto-osaamisen paraneminen näkyy työnsuunnittelu- ja organisointiosaamisessa, mikä myös vaikuttaa toiminnan tehostumiseen ja tuottavuuteen.

Tavoitteena on lisätä osallistujien työnantajatietoja ja -taitoja siten, että he osaavat jatkossa soveltaa paremmin alan työehtoja, ymmärtävät työnantajan oikeudet ja velvoitteet sekä osaavat ottaa paremmin huomioon työntekijöiden työturvallisuuteen ja työterveyteen liittyviä näkökulmia. Myös rekrytointiin, työntekijöiden alalle soveltuvuuteen sekä palkitsemiseen annetaan uutta osaamista. Koska alalle tulee jatkuvasti työntekijöiksi maahanmuuttajia, koulutuksessa paneudutaan myös kulttuurisiin kysymyksiin ja työlupa-asioihin.

Koulutus järjestetään Hämeenlinnassa 23.1.–14.11.2013, joista lähiopetusta on kuusi koulutuspäivää.

Ilmoittautuminen 11.1.2013 mennessä osoitteessa www.hamk.fi/ilmoittaudu (ks. Luonnonvara-ala).

Lisätietoja
koulutussuunnittelija Minna Palos, p. 03 646 4252 tai sp. etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs