Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Työkalupakki oppilaskuntien ohjaaville opettajille: OmaOppilaskunta.fi sivusto on avattu

Kehittämiskeskus Opinkirjo

Työkalupakki oppilaskuntien ohjaaville opettajille: OmaOppilaskunta.fi sivusto on avattu

Tiedote.
Julkaistu: 23.01.2015 klo 08:30
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Ensimmäistä kertaa Suomessa peruskoulun oppilaskuntien ohjaaville opettajille on koottu kattavasti tukimateriaalia ohjaamistyön avuksi samaan paikkaan helposti saataville.

Työkalupakin kokoamisessa on hyödynnetty aikaisempia hankkeita, teoreettisia lähtökohtia ja mukana olevien tahojen asiantuntijuutta sekä oppilaskuntia ohjaavien opettajien jakamia kokemuksia työstään. Oppilaiden aktiivisuus ja osallisuus on yksi uudistuvien perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden kulmakivistä. Lainsäädäntö on myös uudistunut siten, että vuoden 2014 alusta on oppilaskunnat olleet pakollisia kaikissa peruskouluissa. Lisäksi oppilaskunnille on säädetty erilaisia tehtäviä.

OmaOppilaskunta.fi -sivusto on oppilaskuntia ohjaaville opettajille suunnattu tukipalvelu, josta löytyy koottuna materiaalia ja menetelmiä oppilaskuntatoiminnan tueksi ja inspiraatioksi. Aineisto on jaoteltuna eri toiminta-alueiden alle. Vinkkejä ja näkökulmia löytyy esimerkiksi toiminnan innostavaan suunnitteluun, arviointiin ja ohjaavan opettajan rooliin. Käytännönläheinen sivusto antaa vinkkejä myös usein esiintyvien pulmallisten tilanteiden ratkomiseen.

OmaOppilaskunta.fi –sivusto on osoitteessa www.omaoppilaskunta.fi

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Pirita Ruokonen, Suomen Lukiolaisten Liitto

puh. 045 129 6784

Erityisasiantuntija Tiina Karhuvirta, Kehittämiskeskus Opinkirjo

puh. 050 515 0017

Suomen peruskoulujen oppilaskuntien tukihanke SPOT (2014-2015)  tuottaa osallisuuden ja oppilaskuntatoiminnan malleja, menetelmiä ja käytäntöjä eri ikäryhmille peruskoulujen osallistuvan toimintakulttuurin rakentamiseksi.  SPOT-hanketta rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö ja sillä toteutetaan Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaa. Hanke toteutetaan yhteistyönä seuraavien järjestön kesken: Suomen Lukiolaisten Liitto ry, Kehittämiskeskus Opinkirjo, Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi ry, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi - OSKU ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf, Nuorten Akatemia ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs