Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Työelämä tulee hakijan lähelle uudella tavalla Centrian Touchboxissa

Centria-ammattikorkeakoulu

Työelämä tulee hakijan lähelle uudella tavalla Centrian Touchboxissa

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2013 klo 16:12
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulu on saanut elinkeinoelämän mukaan tämän kevään yhteishakukampanjaansa uuden hakijoille suunnatun internetpalvelunsa, Centria Touchboxin kautta. Palvelu on tehty soveltumaan kaikille päätelaitteille, mutta sen kehittämisessä on huomioitu erityisesti kosketusnäyttölaitteet - siitä nimi.

Centria Touchboxissa lähtökohtana on se, mitä nuori itse haluaa. Nuorta ohjataan muutaman kysymyksen avulla miettimään, mikä häntä koskettaa. Esimerkiksi siten, että kiinnostaako tulevaisuudessa työskentely kotimaassa vai olisiko kansainvälinen ura houkuttelevampi tai pitääkö hän enemmän tutuista asioista vai heittäytyykö mieluummin ennakkoluulottomasti uusiin asioihin.

Kun nuori on profiloinut itsensä, Touchbox etsii hakijan profiilia parhaiten vastaavat osumat. Osumat ovat palvelussa olevia yrityksiä ja organisaatioita sekä ammattikorkeakoulun nykyisiä ja jo valmistuneita opiskelijoita – yhteensä profiileja on palvelussa pitkälle toista sataa. Kun nuori tutustuu profiileista avautuviin tarinoihin tarkemmin, hän saa tietoa siitä millaisia odotuksia ja vaatimuksia työnantajat asettavat tuleville työntekijöilleen. Tarinat johdattavat nuoren myös ammattikorkeakoulun koulutusohjelmiin, joiden kautta olisi mahdollista työllistyä kyseiseen työpaikkaan. Vastaavasti opiskelijatarinoiden kautta pyritään antamaan hakijoille oikeaa kuvaa siitä mitä opiskelu ammattikorkeakoulussa on.   

- Samalla pystymme ravistelemaan perinteisiä mielikuvia eri alojen työtehtävistä. Varsinkin isommissa työpaikoissa tarvitaan monen eri alan osaamista, joten päästäkseen sairaalaan töihin ei tarvitse olla sairaanhoitaja tai työllistyäkseen tehtaaseen ei tarvitse olla insinööri, sanoo Centria ammattikorkeakoulun viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Palvelu on ainoa laatuaan Suomessa ja yksi konkreettinen osoitus Centrian ja elinkeinoelämän läheisestä yhteistyöstä. - Työnantajille suuri kiitos siitä, että he olivat ylin johto keulakuvanaan omilla kasvoillaan valmiita käyttämään aikaansa uuden palvelun luomiseen. Samalla tämä on työnantajille mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa tuleville potentiaalisille työntekijöilleen.

- Kyse ei ole mistään psykologiaan perustuvasta ammatinvalintatestistä, korostaa Erkkilä ja jatkaa: palvelun avulla pyrimme osaltamme auttamaan nuoria löytämään sen oman juttunsa vaihtoehtojen viidakossa – lopullisen opiskelupaikkavalinnan nuori tekee kuitenkin aina itse.

Touchbox löytyy osoitteesta www.centria.fi/hakeminen. Palvelun teknisestä toteutuksesta on vastannut Kosila Digimedia.

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin jatkuu 3.4.2013 saakka.

 

Liitteenä havainnekuvat palvelusta.

 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, 044 725 0086

 

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          n. 3000

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs