Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Työelämä arvioi HAMKin koulutusta - tulokset julkaistaan 12.11.

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Työelämä arvioi HAMKin koulutusta - tulokset julkaistaan 12.11.

Tiedote.
Julkaistu: 07.11.2013 klo 14:29
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Kaksikymmentäkuusihenkinen työelämän edustajista koottu ryhmä on arvioinut syksyn aikana HAMKin koulutusta. Arvioinnin tavoitteena on selvittää, miten Hämeen ammattikorkeakulun tarjoama koulutus vastaa työelämän tarpeisiin ja odotuksiin ja kuinka TKI-toimintaa hyödynnetään opetuksessa.

Kokonaisuutena esimerkiksi HAMKin koulutuksen työelämälähtöisyys arviointiin hyväksi, mutta eroavaisuuksia paljastui paljon tarkempien aihealueiden sekä koulutus- ja tutkimuskeskusten välillä.

Arviointiryhmä totesi muun muassa, että opinnäytetyöt ovat pääosin hyödyllisiä toimeksiantajille ja laajemminkin, vaikka kehittämiskohteitakin löydettiin. Työharjoittelun ohjauksessa arviointiryhmä näki kehitettävää sekä työpaikalla annettavassa ohjauksessa että HAMKissa annettavassa ohjauksessa.

Arviointiryhmä näki suunnittelutyön vahvuutena muun muassa sen, että työelämästä saatu palaute on otettu huomioon opetussuunnitelmatyössä ja työelämän edustajia on osallistunut opetussuunnitelmien laadintaan. Yhteistyötä myös kehitetään jatkuvasti. Kehittämiskohteina taas pidettiin muun muassa sitä, että HAMKin olisi kuunneltava laajempaa työelämän edustusta ja työelämäyhteyksien ylläpitämisen tulisi olla suunnitelmallisempaa.

Arvioiryhmä kokosi itse arvioivat teemat ja laati kysymykset haastateltaville. Syyskuun 24. päivä arviointiryhmä jakaantui HAMKin koulutus- ja tutkimuskeskuksiin haastattelemaan henkilöstöä ja opiskelijoita. Haastateltavien joukossa oli johtohenkilöstöä, opetushenkilöstöä, täydennyskoulutuksen ja tuotantoyksiköiden päälliköitä, TKI-asiantuntijoita sekä opiskelijoita eri koulutusohjelmista ja vuosikursseilta.

Arvioinnin tulokset julkistetaan Hämeen ammattikorkeakoulun Visamäen kampuksella tiistaina 12.11.2013 klo 12 - 13. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita A-talon (Visamäentie 35 A, Hämeenlinna) valtuustosalissa pidettävään julkistamistilaisuuteen, jossa on HAMKin edustajien lisäksi paikalla koko arviointiryhmä. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita myös tilaisuutta edeltävällä lounaalle, joka on katettu Amica-ravintolan (Vankanlähde 11, Hämeenlinna) Helmi-kabinettiin.

Arviointi on osa Hämeen ammattikorkeakoulun laadunhallintaa ja laatujärjestelmää. Varsinainen arviointiraportti julkistetaan marraskuun lopussa.

Lisätiedot
arviointiryhmän puheenjohtaja Ari Mikkola, p. 03 646 5520 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi
riskienhallintapäällikkö Marjatta Kariniemi, p. 03 646 4819 tai etunimi.sukunimi@hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs