Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tutkimuskohteena kirkon rooli hyvinvointipalvelujen tuottajana

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Tutkimuskohteena kirkon rooli hyvinvointipalvelujen tuottajana

Tiedote.
Julkaistu: 04.02.2013 klo 11:17
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa on käynnistynyt yhteistyöhanke kirkkohallituksen kanssa. Tavoitteena on selvittää, mikä on kirkon rooli hyvinvointipalvelujen tuottajana ja yhteistyökumppanina. Tulosten perusteella kirkko haluaa linjata rooliaan julkisten palvelujen tuottajana ja arvioida sen merkitystä seurakuntien hengelliselle ja sosiaaliselle työlle.

Tutkijana Kirkko ja julkiset palvelut -hankkeessa toimii tutkimuspäällikkö Valdemar Kallunki Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta.

”Seurakunnilla on nykyisin ostopalvelusopimuksia esimerkiksi perheneuvonnassa ja koululaisten iltapäivätoiminnassa. Julkisten palvelujen muutoksen myötä kirkko ja sen seurakunnat voisi osallistua aiempaa enemmän julkiseen palvelutuotantoon. Tämä voi tapahtua joko suoraan tai välillisesti säätiöiden tai muiden organisoitumismuotojen kautta. Hankkeessa tuotetaan tieto, jonka perusteella kirkko voi arvioida, missä asioissa sen on mahdollista ja mielekästä lähteä palvelutuotantoon mukaan. Keskeiseksi kysymykseksi nousee, millainen merkitys uudella roolilla on kirkon uskonnolliselle tehtävälle ja diakonian roolille syrjäytyneiden puolustajana”, Kallunki kertoo hankkeen taustalla olevista kysymyksistä.

Tutkimuksessa toteutetaan kaikille seurakunnille kohdennettu kysely. Kyselyn tulosten perusteella valitaan seurakunnat laadullista haastattelututkimusta varten. Tutkimustyön tulokset valmistuvat vuoden 2013 aikana. Aineistoa hyödynnetään lisäksi syvemmässä uskonnon roolia koskevassa tutkimuksessa, jonka tulokset ilmestyvät vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 30 000 euroa. Kirkkohallituksen täysistunto myönsi ensimmäisessä vaiheessa KyAMK:lle 10 000 euroa hankkeen toteuttamiseen.

Lisätiedot

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Tutkimuspäällikkö Valdemar Kallunki
(1.3.2013 alkaen painoalapäällikkö, käyttäjälähtöiset hyvinvointi- ja suunnittelupalvelut)
P. 044 702 8761, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs