Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turussa valmistuu ammatillisia opettajia 11.5.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Turussa valmistuu ammatillisia opettajia 11.5.

Tiedote.
Julkaistu: 10.05.2016 klo 10:40
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Keskiviikkona 11.5. Turussa juhlitaan uusia ammatillisia opettajia.  Opettajat valmistuvat Haaga-Helia Ammatillisen opettajakorkeakoulun ohjelmasta, joka on toteutettu yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Pedagogisen koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä. Koulutus on suunnattu ennen muuta ammattioppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen opettajille tai opettajaksi aikoville, mutta se antaa pedagogisen kelpoisuuden myös aineenopettajan tehtäviin yleiskoulussa. Keskiviikon tilaisuudessa opettajan kelpoisuuden saa 37 opettajaopiskelijaa.

Ammatillinen koulutus on voimakkaassa muutoksessa: Rakenteita on tarkoitus muuttaa siten, että nuorille suunnattu koulutus ja aikuiskoulutus yhdistyvät. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista pyritään lisäämään. Opetussuunnitelmat ovat muuttuneet omaamispohjaisiksi, ja ammatillisen koulutuksen julkista rahoitusta vähennetään. Ammattikorkeakoulut profiloituvat valtakunnallisesti koulutuksellisille painopistealueilleen. Yhdessä elinkeinoelämän kanssa koulutuksen odotetaan tuottavan uusia innovaatioita ja parantavan Suomen taloudellista kasvua.

Suurista muutoksista huolimatta kaikki keskeiset koulutuspoliittiset vaikuttajat korostavat pedagogiikan merkitystä koulutuksessa. Opettajan työssä toiminnan painopisteet voivat muuttua, mutta työn tärkeys säilyy. Osaamisen ja oppimisen arviointi korostuu, samoin ohjaukselliset pedagogiset menetelmät. Modernit opettajat ovat oppimisen asiantuntijoita, jotka tekevät yhteistyötä keskenään ja työelämän edustajien kanssa. Opiskelupolkujen yksilöllistyessä opinto-ohjauksen ja uraohjauksen merkitys lisääntyy, jotta opiskelijat pystyvät menestyksellisesti saavuttamaan vaadittavan osaamisen sekä työllistymään tai ohjautumaan jatko-opintoihin.

Ammatillinen opettajankoulutus on säilyttänyt vetovoimaisuutensa. Tänä vuonna hakijoita opettajankoulutukseen oli jälleen enemmän kuin opiskelemaan voitiin ottaa. Uusi 46 opiskelijan ryhmä aloittaa Turussa vuoden opinnot toukokuun lopussa.

Valmistujaiset pidetään keskiviikkona 11.5.2016 klo 12.30 Turun ammattikorkeakoulun Tapiosalissa (Lemminkäisenkatu 30, Turku).

Lisätiedot:
Jari Laukia
johtaja, Haaga-Helia Ammatillinen opettajakorkeakoulu
jari.laukia@haaga-helia.fi
050 345 9646

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee noin 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs