Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turussa tehtiin esteettömyyskartoituksia Kuninkaanlaakson senioritaloissa

Turun ammattikorkeakoulu

Turussa tehtiin esteettömyyskartoituksia Kuninkaanlaakson senioritaloissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.05.2014 klo 09:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Esteettömät, saavutettavat ratkaisut asumisessa helpottavat kaikkien toimintaa. Turun AMK:n opiskelijat toteuttivat esteettömyyskartoituksen ja asukaskyselyn Kuninkaanlaakson senioritaloissa. Tulokset julkaistaan 30.5.2014 Ruiskadun toimipisteessä Kunnonkodissa.

Priima-Yhtiöt ja Turun ammattikorkeakoulu ovat tehneet kolmiosaisen yhteistyösopimuksen liittyen mm. esteettömään rakentamiseen ja erityisesti sen innovatiiviseen kehittämiseen. Opiskelijat ovat tehneet esteettömyyskartoituksen ESKEH-menetelmää hyödyntäen ja asukaskyselyn ESKEH-käyttäjäkyselyllä.

Solmimamme sopimus on hyvä esimerkki ammattikorkeakoulun ja yrityselämän yhteistyöstä. Yritys voi hyödyntää saatuja tuloksia niin tämän hetkisessä kuin varsinkin tulevassa jatkorakentamisessa.

               

 TERVETULOA KUULEMAAN LISÄÄ

perjantaina 30.05. klo 10 -11.30

Turun ammattikorkeakouluun Kunnonkotiin

Ruiskatu 8, B-ovi, pohjakerros

 

Esteetöntä asumista – kaikkien etu

Esteettömyyden tavoitteena on, että jokainen voi toimia yhdenvertaisesti huolimatta yksilön ominaisuuksista, kuten esim. fyysisestä toiminnan rajoitteesta.

- Asukkaiden mukaanotto oman asunnon ja asuinympäristön kehittämiseen on tänä päivänä erityisen tärkeää. Asukaslähtöinen suunnittelu rakentamisessa mahdollistuu asukkaiden tarpeiden tiedostamisella, toteaa opettaja Kirsi Karlsson Turun AMK:sta.

Rakennetun ympäristön esteettömyys ja toimivat ratkaisut helpottavat kaikkien ihmisten liikkumista ja toimimista. Kuninkaanlaakson senioritalossa halutaan kehittää ratkaisuja jatkossakin. Hanke on laajenemassa kahdella uudella senioritalolla lähivuosina.

Priima-Yhtiöt on yhteinen markkinointinimi samaan omistuspohjaan kuuluville kiinteistöalan yrityksille, jotka toimivat mm. hoiva- ja muun erityisasumisen tilaratkaisujen kokonaisvaltaisena, valtakunnallisena toteuttajana.

Priima-Yhtiöt toimii yhteistyössä paitsi kuntien ja kaupunkien, niin myös sekä pienempien yksityisten hoivaoperaattoreiden että merkittävämpien valtakunnallisten hoivapalvelujen tuottajien kanssa toteuttaen valtaosan hankkeista itse kehittämiensä Priima Hoiva – ja Priimakeskus –konsepteihin pohjautuen.

 

Lisätiedot www.etacom.fi ja www.teollisuudenrakentajat.com.

 

Kirsi Karlsson, päätoiminen tuntiopettaja
Terveys ja hyvinvointi, puh. 040 355 0523

Jari Rastas, hallituksen puheenjohtaja
Priima-Yhtiöt, puh. 040 551 1111

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs