Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun Linnanfältin alueesta tulee puurakentamisen mallialue

Turun ammattikorkeakoulu

Turun Linnanfältin alueesta tulee puurakentamisen mallialue

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2013 klo 12:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun Linnanfältin alueesta puurakentamisen mallialue ja oppimisympäristö

 

Turku pyrkii edistämään puurakentamisen osaamista Turun Linnanfältin alueella. Turun ammattikorkeakoulun ja PSJ Holding Oy:n kesken on sovittu yhteistyöstä puurakentamisen mallialueeksi tähyävän Linnanfältin alueen suunnittelusta ja kehittämistyöstä.

 

Turun AMK:n ja PSJ Holding Oy:n välisen sopimuksen myötä Turun ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelman rakennusinsinööri- ja rakennusmestariopiskelijat osallistuvat vanhan rakennuskannan erilaisten korjausvaihtoehtojen kartoituksiin ja suunnitteluun. Lisäksi uusien puukerrostalojen rakentamista varten Turun ammattikorkeakoulun rakennustekniikan koulutusohjelmalla on tarjota Turun AMK:ssa kehitelty Timperi puurunkojärjestelmä.

 

Turun ammattikorkeakoulu osallistuu Turun Linnanfältin puukerrostaloalueen suunnittelu- ja toteuttamishankkeisiin projekti- ja opinnäytetöillä.

Linnanfältin hankkeessa olisi ensimmäisenä uudisrakennuskohteena turkulaisen Schauman Arkkitehdit Oy:n suunnitteleman kolmikerroksisen puukerrostalon suunnittelu ja toteutus, jossa voidaan hyödyntää Timperi puurunkojärjestelmää ja Timperi-palkkia.

Hankkeessa korjataan myös alueen suojeltaviksi osoitetut kohteet. Samalla luodaan hyvin haastava vanhan puurakennuskannan pelastusohjelma, josta Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat saavat kokemusta merkittävien kohteiden totuttajina yhdessä alan ammattilaisten kanssa. 

Turulla ja Turun talousalueella toimivilla yrityksillä on puurakentamisessa vankka historia, joka jatkuu edelleen Pansiossa liimapuupalkkien valmistamisen muodossa. Hankkeella luodaan osaltaan Turun talousalueen yrityksille edellytyksiä olla toteuttamassa Turkuun kestävän kehityksen periaatteen mukaista puurakentamista.

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Jari Helmisaari
Rakennusinsinööri (ylempi AMK)
puh. 050 5985 622
jari.helmisaari@turkuamk.fi

 

PSJ Holding Oy
Niklas Finne
toimitusjohtaja
puh. 0500 777 534
niklas.finne@psj.fi

 

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs