Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 60 koulutusta

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 60 koulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 15.03.2016 klo 09:39
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kevään yhteishaku korkeakouluihin alkaa 16.3.2016 

Turun ammattikorkeakoulussa on kevään yhteishaussa tarjolla 60 eri koulutusta. Syksyllä alkaviin koulutuksiin on aloituspaikkoja kaiken kaikkiaan yli 2300. Haussa on mukana sekä AMK-tutkintoon että ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutuksia. Viime vuoden kevään yhteishaussa Turun AMK: iin haki yhteensä yli 14 800 hakijaa.

Koulutuksiin haetaan yhteishaussa, joka alkaa 16.3.2016 ja päättyy 6.4.2016 klo 15.00. Hakeminen tapahtuu netissä, Opintopolku-palvelussa. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa ja valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille heinäkuussa. Opiskelu alkaa syksyllä 2016. 

Turun ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta neljällä eri alalla: kulttuurialalla, sosiaali- ja terveysalalla, tekniikan alalla sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alalla. AMK-tutkinnon voi suorittaa joko päivätoteutuksena, jolloin opiskelu tapahtuu päivisin, tai monimuotototeutuksena työn ohessa. Päiväkoulutuksia yhteishaussa on tarjolla yhteensä 33 ja monimuotokoulutuksia 8.

Ylempi AMK-tutkinto on ylempi korkeakoulututkinto, ja antaa siten saman kelpoisuuden esimerkiksi julkisiin virkoihin kuin tiedekorkeakoulujen ylempi korkeakoulututkinto. Kevään yhteishaussa on mukana 19 eri YAMK-koulutusta. Tutkinnon voi suorittaa työn ohessa. YAMK-tutkintoa voi hakea opiskelemaan, jos soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen on hankkinut kolme vuotta alakohtaista työkokemusta.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle valtakunnallinen esivalintakoe

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan valtakunnalliset valintaperusteet ovat muuttuneet. Tämän johdosta alan AMK-koulutuksissa on keväällä 2016 ensimmäistä kertaa käytössä esivalintakoe. Esivalintakoe on 3.5.2016. Koe on sähköinen ja se tehdään omalla tietokoneella. Esivalintakokeen perusteella osa hakijoista kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen, jotka järjestetään touko-kesäkuussa.

Uusia YAMK-koulutuksia Turun AMK:ssa

Kevään yhteishaussa on mukana viisi uutta YAMK-koulutusta:

  • Insinööri (ylempi AMK), myyntityön insinööri
  • Insinööri (ylempi AMK), hyvinvointiteknologia
  • Sosiaali- ja terveysalan ylempi AMK, hyvinvointiteknologia
  • Master of Engineering, Marine Technology
  • Master of Business Administration, Leadership and Service Design

Insinööreille tarkoitetun myyntityön ylemmän AMK-koulutuksen tavoitteena on kehittää erityisesti asiakasrajapinnassa tarvittavia taitoja, liike-toimintaosaamista, esimiestaitoja sekä projektien hallintataitoja. Hyvinvointiteknologian koulutuksen erityispiirteenä on moniammatillinen yhteistyö insinöörien ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kesken.

Meritekniikkaan keskittyvä Marine Technology -koulutus tarjoaa insinööreille mahdollisuuden kehittää osaamistaan vaativissa meritekniikan asiantuntija- ja esimiestehtävissä. Leadership and Service Design -koulutusta on järjestetty Turun AMK:ssa aiemmin kulttuurialan ammattilaisille. Nyt kevään yhteishaussa myös liiketalouden asiantuntijoilla on mahdollisuus hakea opiskelemaan palvelumuotoilua.

Lisätiedot: Katja Mäkinen, p. 050 598 5617, katja.makinen@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs