Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun ammattikorkeakoulun nettisivut uudistuivat

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun nettisivut uudistuivat

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 10:10
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n nettityöryhmän kahden vuoden uurastus on tuottanut tulosta. Ammattikorkeakoulun nettisivut ovat kokeneet täydellisen remontin. Sivusto toimii nyt ajan tarpeiden mukaan ja on suunniteltu responsiiviseksi verkkosivustoksi. Verkkosivut mukautuvat siis sellaisenaan selailuun eri päätelaitteilla; saman näkymän saa käyttää sitten mobiililaitetta tai pöytäkonetta.

Kokeile vaikka: www.turkuamk.fi

Etusivulta löytyvät Turun AMK:n ajankohtaisuutiset, verkkoartikkelit ja tapahtumat. Lisäksi sivuilla kävijä näkee heti helposti etusivulta  ammattikorkeakoulun ulkopuolisille järjestämät maksulliset koulutukset, joihin voi ilmoittautua. Myös ensi vuoden yhteishaku on selkeästi esillä.

Verkkosivusto on suunniteltu toimivaksi yleisimmillä selainten ja käyttöjärjestelmien yhdistelmillä. Sivusto toimii parhaiten uusimmilla selainversioilla Internet Explorer-, Mozilla Firefox-, Chrome- ja Safari -selaimista. Vanhemmat selainversiot eivät tue responsiivisia nettisivustoja.

Työn vaiheista

Nettiprojektin yhtenä tavoitteena oli osallistaa AMK:n henkilökunta mukaan suunnitteluun. Turun AMK:ssa vakituisen henkilöstön määrä on noin 800 henkilöä.  Opiskelijoita projektissa oli myös mukana testaamassa mm. sivuston käytettävyyttä.

Sivuston tapahtumakalenterin symbolit ovat Taideakatemian opiskelijan Pau Norontauksen käsialaa. Kuvituskuvina sivustolla käytetään Taideakatemiasta jo aikaisemmin valmistuneen valokuvaaja Jussi Vierimaan valokuvia.

Nettisivujen sisällön tuottaminen koskee tietenkin suurta osaa henkilöstöä, joten projektissa haluttiin maksimoida henkilöstön vaikuttamismahdollisuus.

– Viestintä on tunnetusti vaikeaa ja aina sen ulkopuolelle tahtoo jäädä osallisia.  Tämän projektin tietoisena tavoitteena oli saada sekä tietoa että mielipiteitä henkilökunnalta monipuolisesti ja vuorovaikutteisesti, painottaa verkkotoimittaja Johanna Stenroos.

Yhteistyöllä se sujuu

– Totesimme hankkeessa nopeasti, että yhteiset tilaisuudet ovat huomattavasti hedelmällisempiä tiedon saannin ja vuorovaikutuksen kannalta kuin pelkkä intranetin ja sähköpostin käyttö, toteaa projektipäällikkö Päivi Saalasto, joka veti hanketta parin vuoden ajan.

Sivuston kehitystyöhön saatiinkin projektin aikana mukaan suuri joukko eri pienryhmiä henkilöstön edustajista, jotka omalta osaltaan vaikuttivat oman aihealueensa uusien sivujen sisältöihin.

Sivusto on nyt valmis - tai siis pientä viilausta aina riittää, eikä sivusto valmiiksi taida sinällään voida tullakaan?! Joka tapauksessa: Turun ammattikorkeakoululla on nyt uusi, moderni ilme verkkosivu-uudistuksen kautta.

 

Projektin ohjausryhmä: pj Ismo Kantola, vpj Timo Tanskanen, viestintäpäällikkö Satu Haapala, IT-päällikkö Juha Venho ja toimittajan Anders Innon edustaja, projektipäällikkö Juuso Holm.

Projektiryhmä: projektipäällikkö Päivi Saalasto, projektityöntekijä Sara Pietilä, verkkotoimittaja Johanna Stenroos. Lisäksi mukana oli asiantuntijoita IT-palveluista ja graafisesta suunnittelusta.

 

Lisätietoja:

Verkkotoimittaja Johanna Stenroos
p. 050 598 5880
johanna.stenroos@turkuamk.fi

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs