Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun ammattikorkeakoulu Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n yt-neuvottelut päättyivät

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2014 klo 15:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulu Oy on saanut päätökseen koko ammattikorkeakoulua koskevan yhteistoimintamenettelyn tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Henkilöstöä vähennetään irtisanomisin, osa-aikaistamisin ja tehtäväjärjestelyillä.

Yhteensä 20 henkilöä joudutaan irtisanomaan. Heistä 11 edustaa opetushenkilökuntaa ja 9 hallinto- ja tukipalveluita. Lisäksi 27 henkilöä osa-aikaistetaan. Yhteensä näillä toimenpiteillä saadaan noin 24 henkilötyövuoden säästö vuodelle 2015. Yhteistoimintaneuvottelun alussa vähennystarpeeksi arvioitiin eri keinoilla noin 40 henkilötyövuotta. Neuvottelujen aikana kyettiin löytämään säästökeinoja, joilla voidaan saada aikaan yhteensä 2,5 milj. euron säästöt henkilöstökustannuksiin vuodelle 2015.    

Turun ammattikorkeakoulu joutui käynnistämään yt-neuvottelut, koska valtion säästötoimet leikkaavat Turun ammattikorkeakoulun perusrahoitusta noin 13 % vuoteen 2017 mennessä. Merkittävä valtionosuuksien leikkaus osuu juuri vuodelle 2015, yhteensä noin 3,1 miljoonaa euroa. Osana valtion säästöjä on useita koulutusohjelmia päätetty lakkauttaa tai supistaa merkittävästi, jolloin työn tarve vähenee opetustyössä ja niitä tukevissa hallinto- ja tukipalveluissa.

Valtion päätökset lopettivat kokonaan Turun AMK:ssa muusikon, kauneudenhoitoalan, palvelujen tuottamisen ja johtamisen, kestävän kehityksen sekä kala- ja ympäristötalouden koulutukset. Lisäksi muotoilun, tietojenkäsittelyn, liiketalouden ja tekniikan koulutuksiin kohdistettiin vähennyksiä.

Yt-menettelyn rinnalla on työstetty uutta organisaatiomallia. Rakenteiden uudistamisella haetaan parempaa palvelukykyä sekä tehokkaampia toteutusmuotoja niukkenevassa taloudessa.

Toimenpiteet on tavoitteena panna toimeen viimeistään vuoden 2015 alusta alkaen. Säästöjä haetaan myös muista kohteista kuin henkilöstömenoista.

 

Lisätiedot keskiviikkona klo 14.30 jälkeen:

Turun ammattikorkeakoulu Oy, toimitusjohtaja Sami Savolainen, p. 050 5590 489

Turun ammattikorkeakoulu Oy, hallituksen pj Jouko Lehmusto, p. 0500 523 900

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs