Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:sta konkreettista apua Nepaliin

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:sta konkreettista apua Nepaliin

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 11:20
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Huhtikuun 25. päivä Nepaliin iski tuhoisa, voimakkuudeltaan 7.8 magnitudin maanjäristys, ja maata ravisteli uudelleen 7.3 magnitudin maanjäristys toukokuun 12. päivä. Tähän mennessä maanjäristykset ovat vaatineet yhteensä 8500 kuolonuhria. 

YK:n mukaan, 70 000 kotia tuhoutui ja yli puoli miljoonaa vahingoittui. Pelastakaa Lapset r.y. raportoi 2 miljoonan lapsen olevan humanitäärisen avun tarpeessa. Tuleva monsuunikausi hankaloittaa avustustoimenpiteitä, joten välitön tarve avustuksille lääkkeiden, ruuan, veden ja muiden avustustarpeiden muodossa on suuri.

Tästä johtuen osa Turun ammattikorkeakoulun kansainvälisen liiketalouden opiskelijoista ryhtyi toimeen ja perusti Nepal Relief Projectin, jota koordinoi Ajaya Joshi, joka toimii luennoitsijana kansainvälisen liiketalouden yksikössä ja on lähtöisin Nepalista. 

Projektia tukee myös IB:n luennoitsija Emmanuel Querrec sekä Jaana Kallio-Gerlander, joka toimii AMK:n  Liiketalous, ICT ja kemiantekniikka -tulosalueella koulutus- ja tutkimusvastaavana.

Työtä josta on apua

Ensimmäisen vuoden opiskelijat Tommi TeräMarkus MannerMatti Nikander ja Helena Rizk muodostivat ryhmän työskennelläkseen projektin parissa. Töihin ryhdyttiin aidon auttamisen halulla, kehittäen samalla liiketalouteen liittyviä taitoja käytännöllisessä ympäristössä. Tiimi on asettanut niin lyhyen kuin pitkän aikavälin tavoitteet.

Opiskelijat ottivat yhteyttä yrityksiin ympäri Suomea ja pian konkreettisia avustustarvikkeita olikin jo vastaanotettu. Ensimmäinen lähetys, sisältäen laastareita ja muita lääketarpeita, lähetettiin toukokuun 9. päivä Tribhuvan University Teaching Hospitalille, joka on valtion omistama julkinen sairaala Katmandussa. 

Siitä lähtien ryhmä on jatkuvasti tehnyt töitä kerätäkseen lahjoituksia niin makuupussien kuin lääketarpeidenkin muodossa. Tähän mennessä noin 200 kiloa avustustarpeita on kerätty valmiiksi lähetettäväksi Nepaliin.

Nepal Relief Project jatkuu syksyllä 2015

Nepal Relief Project –työn ohella vapaaehtoistiimi suunnittelee harjoitustyönä toteutettavaa"Kansainvälistymisprojektia". Projekti on tarkoitus tehdä Turun AMK:n eri tulosalueiden opiskelijoiden välisenä yhteistyönä.  

Opiskelijajärjestöjen ja varainkeruutilaisuuksien avulla tähtäimessä on kerätä vähintään 
10 000 euroa. Raha käytettäisiin koulun uudelleenrakentamisprojektiin Nepalissa keväällä 2016. ​

Kansainvälistymisprojektin osana suunniteltaisiin paikan päällä saatavilla olevien materiaalien perusteella malli koulun rakennusta varten. Ryhmä opiskelijoita suorittaisi työssäharjoittelujaksonsa Nepalissa osana projektia. Humanitäärisen avun lisäksi opiskelijat huolehtisivat projektin hallinnollisesta puolesta.​

Projekti haluaa jo tähän mennessä kiittää mukana olleita yrityksiä runsaiden lahjoitusten sekä hyvän yhteistyön johdosta:

Retki Oy

Finnair Oyj

Tammed Oy

Mölnlycke

Fennomedical Oy

Auts-Tuote Oy

Preparator Oy

 

Lisätiedot projektista:
Lehtori Ajaya Joshi, Turun AMK

Puhelin: 045 1387 347 Sähköposti: etunimi.sukunimi@turkuamk.fi 

Liitteen kuvassa IB-opiskelijoita.

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs