Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:n opiskelijaryhmälle voitto resurssitehokkuuskilpailussa

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n opiskelijaryhmälle voitto resurssitehokkuuskilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 12.06.2014 klo 14:13
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmä keksi parhaimman ratkaisun yrityksen resurssien tehokkaammalle käytölle. Voittajajoukkue lähtee marraskuussa opintomatkalle Euroopan resurssifoorumiin Berliiniin.

Kilpailu käytiin huhtikuun lopussa viikonlopun yli kestävällä InnoCamp-leirillä, jossa viisi monialaista opiskelijaryhmää työsti yritysten toimeksiannosta ratkaisuja niiden resurssien fiksumpaan hallintaan. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat Minja Viksten, Elli Koskinen, Antti Mattila, Juho Noro sekä Lahden ammattikorkeakoulun opiskelija Pauliina Planting.

-       Meidän joukkueemme unohti koko kilpailun ja keskittyi ainoastaan kehittämään yritykselle toteutuskelpoisia ratkaisuja ilman turhaa hienostelua ja haihattelua maapallon pelastamisesta, kertoo voittajajoukkueessa kilpaillut Turun ammattikorkeakoulun kestävän kehityksen koulutusohjelman opiskelija Elli Koskinen.

Jokaiselle ryhmälle annettiin yksi arvosana, joka muodostui yrityksen antamasta palautteesta, Sitran arvioinnista sekä opettajien antamasta arvosanasta. Yritysten arvioinnilla oli arvostelussa suurin painoarvo. Voittajajoukkueelle tehtävän antanut yritys kertoo ottavansa opiskelijaryhmän tuotokset syksyllä yrityksen vuosisuunnitelmaan.

-       Ryhmä sisäisti erinomaisesti ympäristöjärjestelmien roolin organisaatioiden ympäristötehokkuuden kehittämisessä ja tunnisti kohdeyrityksestä useita kehittämisalueita. Ratkaisun avulla voidaan paitsi vähentää jätteen määrää ja ympäristökuormaa, mutta samalla lisätä yrityksen liikevaihtoa, kun jätteestä tulikin uudelleen myytävä tuote toiselle yritykselle. Tätä resurssitehokkuus on parhaimmillaan, kertoo asiantuntija Antti Lippo Sitrasta.

Opiskelijoiden innovatiivisuus esille

Opiskelijoiden innovaatiovoima saatiin esiin erilaisilla kehittämis- ja innovaatiotyökaluilla, joilla tähdätään opiskelijoiden innovaatiovalmiuksien luomiseen. Tarkoituksena on jatkaa vastaavanlaista leirimuotoista opiskelutapaa jo tänä vuonna järjestettävillä leireillä.

-       Opin luopumaan jo ennen leiriä syntyneistä ajatuksistani. Aiemmin olen aina toiminut juuri niin, että rakastun siihen ensimmäiseen ideaani ja kaikki jatkoajattelu ja kehittäminen tyssää siihen, kun on olemassa toteuttamiskelpoinen idea. Vaikka itsekin olen ollut projektipajassa opiskelijana, opiskelijaohjaajana ja opettajaohjaajana, niin koen saaneeni vielä valtavasti lisää projektiosaamista, joka hyödyttää varmasti myös työnsaantia, jatkaa Koskinen.

Blogeissa lisätietoa

Kilpailuun osallistui kolme Turun ammattikorkeakoulun joukkuetta sekä joukkueet Satakunnan ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. Tuloksiin voi tutustua ryhmäkohtaisissa blogeissa, joiden osoitteet löytyvät hankkeen sivulta www.resurssitehokkuus.fi  (kohdassa Hankkeet ja Resurssivirrat haltuun -hanke). 

Huhtikuussa järjestetty InnoCamp-leiri oli osa Opiskelijoista voimavara pk-yritysten resurssitehokkuuden kehittämiseen -opintojaksoa, joka järjestettiin neljän ammattikorkeakoulun kesken. Opintojakso kuuluu Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (Sitra) rahoittamaan Resurssivirrat haltuun -hankkeeseen, jonka pääkumppanit ovat Turun ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Lahden kaupunki. Hankeaika on 1.10.2013–31.12.2014. 

 

Lisätiedot ja tiedustelut Resurssivirrat haltuun -hankkeesta sekä InnoCamp-leiristä:

Projektipäällikkö Henna Knuutila,

Tekniikka, ympäristö ja talous -tulosalue, puh. 040355 0827,

henna.knuutila@turkuamk.fi

 

Liitteenä kuva InnoCamp-leiriltä, kuvaaja Katri Lehtola

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs