Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK:n koulutusosaamista viedään Brasiliaan

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n koulutusosaamista viedään Brasiliaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 09:45
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK:n koulutusosaamiselle on kysyntää maailmalla. Suurta kiinnostusta on herättänyt AMK:ssa kehitelty Innovaatiopedagogiikka, joka korostaa monialaista ja kokeilevaa oppimista. Hiljattain Turussa vieraillut Caxias do Sulin yliopiston delegaatio Brasiliasta vaikuttui kuulemastaan ja tilasi Innovaatiopedagogiikkaan liittyvää koulutusta. Koulutusvienti tarjoaa korkeakoulusektorille merkittäviä mahdollisuuksia laajentaa yhteistyöverkostoja ja lisätä ulkoista rahoitusta.

Turun AMK:n kehittämään Innovaatiopedagogiikkaan kohdistuu maailmalla suurta kiinnostusta. Innovaatiopedagogiikka on innovaatiovalmiuksien parantamiseen tähtäävä oppimisote, joka korostaa monialaista, kokeilevaa, raja-aitoja ylittävää sekä ongelmalähtöistä oppimista. Uudenlaista oppimista tarvitaan muuttuvassa ja välillä kovin epäennustettavassa maailmassa. Innovaatiopedagogiikka on tuotteistettu ja rekisteröity Innopeda-tuotemerkiksi, jonka puitteissa koulutusosaamista myydään koti- ja ulkomaisille toimijoille.

Innovaatiopedagogiikkaa on esitelty eri maissa ja käynnistetty koulutusyhteistyötä useissa kohteissa. Tuorein yhteistyö solmittiin 17.2. brasilialaisen Caxias do Sulin yliopiston kanssa. Yhteistyö käsittää pedagogista valmennusta myöhemmin keväällä Brasiliassa sekä Turun AMK:n tuottamien Innovaatiopedagogiikkaa käsittelevien julkaisujen käännöstyötä.

Brasilialaisten vierailun keskusteluaiheina olivat pedagogisen valmennuksen lisäksi myös muut yhteistyömuodot, kuten opiskelijavaihto, kaksoistutkinnot, tutkimus- ja kehityshankkeet sekä julkaisut. Nyt solmittu yhteistyön avaus on hyvä lähtökohta laajentaa yhteistoimintaa Brasiliassa.


Lisätiedot:

Koulutusjohtaja Liisa Kairisto-Mertanen
puh. 050 385 4118
liisa.kairisto-mertanen@turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs